Tallinn jätkab ajalooliste linnaväravate tähistamist

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nunne tänaval asunud Nunnavärava on mõni aasta enne selle lammutamist jäädvustanud kunstnik Ernst Hermann Schlichting (maal asub Eesti Kunstimuuseumis).
Nunne tänaval asunud Nunnavärava on mõni aasta enne selle lammutamist jäädvustanud kunstnik Ernst Hermann Schlichting (maal asub Eesti Kunstimuuseumis). Foto: Repro

Neljapäeval, 8. detsembril avab linnapea ülesannetes abilinnapea Taavi Aas infotahvli Nunne tänaval kunagise Nunnavärava asukohas.

Varasemale Harju värava tähistusele lisandusid veel nelja värava infotahvlid, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. Tahvlid aitavad tallinlastel meenutada oma linna unustatud ajalugu ja seda ka turistidele tutvustada. Tähistamist leidsid Viru, Väikese Rannavärava, Karja- ja Nunnavärava kunagised asukohad. Uudistajad võivad infotahvlitelt lugeda väravate ajaloost ja vaadata pilte kunagistest väravatest.

Keskaegses Tallinna all-linnas oli kaheksa väravat, neist on säilinud Pika jala väravatorn ning restaureeritud kujul Lühikese jala väravatorn, Viru eesvärava tornid ja Suure Rannavärava eesvärav koos Paksu Margareeta suurtükitorniga.

2009. aastal markeeriti seoses Harju tänava rekonstrueerimistöödega sillutisel endise Harju värava osade kontuurid ning eksponeeriti klaasi all Vabaduse väljaku nurgas sama värava ühe eesväravatorni säilinud alumine korrus. Käesoleval aastal markeeriti sillutisel ka Viru värava müüride paiknemine.

Edaspidi on kavas väravate tähistamist jätkata, järgmisel aastal tähistatakse infotahvliga Suur Rannavärav Pikal tänaval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles