Kohus määras vallandatud koolidirektorile hüvitise

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus tunnistas Vääna algkooli direktori Maris Viisilehe vallandamisotsuse tühiseks.
Kohus tunnistas Vääna algkooli direktori Maris Viisilehe vallandamisotsuse tühiseks. Foto: Toomas Huik

Kohus määras mullu augusti lõpus ootamatult ametist vabastatud Vääna lasteaed-algkooli direktorile Maris Viisilehele ühe kuu töötasu suuruse hüvitise.


Harju maakohtu istung toimus 20.jaanuaril, otsus tehti teatavaks 16.veebruaril ning seal on muuhulgas lause: «Tunnistada tühiseks Maris Viisilehe ja Harku valla vahel sõlmitud töölepingu ülesütlemine». Vallandamiskäskkirjas loeti põhjustena üles nii kooli arengukava puudumine kui ka eksimused riigihangete seaduse vastu kooli remonditööde tellimisel.

Eile ütles Viisileht Postimehele, et peab otsuse edasikaebamise osas veel oma advokaadiga nõu, sest selles olevat mitu detaili, millega ta nõus ei saa olla. Samas avaldas ta rahulolu selle üle, et kohus talle tema hinnangul põhimõtteliselt õiguse andis.

Kohtuotsusega oli rahul ka Viisilehe ametist vabastanud vallavanem Kaupo Rätsepp. «Kohus leidis ju, et vald on õigesti käitunud. Otsuses juhiti tähelepanu mõnele kuupäevale, aga direktori töölt vabastamise alused olid kohtu hinnangul õiged,» kinnitas Rätsepp.

Vallavalitsus on tema sõnul kohtuotsusega rahul ning nõus maksma Viisilehele ühe kuu palga suuruse hüvitise. «Meil pole mingit vajadust edasi vaielda. See ei ole vallavalitsuse jaoks mingi põhimõtteline küsimus. Tahaksime selle asja ükskord ära lõpetada ja eluga edasi minna,» lausus vallavanem.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles