Stroomi ranna kollektor peaks novembri lõpuks korda saama

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahepea tänava torustike skeem
Lahepea tänava torustike skeem Foto: Tallinna linnavalitsus

Linnavalitsuse istungile esitatud materjali kohaselt peaks Tihase reoveekollektori remont käesoleva kuu jooksul lõppema.

Möödunud aastal avalikustas ETV saade «Pealtnägija», et 2014. aasta oktoobris seisis Tallinna linn silmitsi tõsise hädaolukorraga. 22. oktoobri õhtul teatas AS-i Tallinna Vesi esindaja teatas päästeametile, et Stroomi ranna juures on ligi 30 meetrise läbimõõduga ala kuni ühe meetri ulatuses ära vajunud ning selle põhjus on kriitiline – maa all asuv reoveekollektor võib kohe-kohe kokku langeda.

Niinimetatud Tihase kollektori kaudu voolab nii Kristiine kui Mustamäe reovesi Paljassaare reoveepuhastusjaama. Kollektori kokkuvarisemine oleks jätnud kaks linnaosa ilma kanalisatsioonita. Alguses lubas Tallinna Vesi probleemi kiiresti likvideerida, kuid pinnase vajumine jätkus ning tööde lõpetamine lükkus järjest edasi.

Nüüd, peaaegu kaks aastat hiljem, on Tallinna kommunaalamet tööde lõpetamise suhtes optimistlik.

Novembri esimesel nädalal käib veel betoonivalu. Pärast seda algab kaeviku taastäitmine ning šahtide taastamine. Novembri teisel poolel taastatakse praeguste plaanide järgi parkla

teostatakse lõplik maapinna planeerimine, taastatakse kergliiklustee ning likvideeritakse ajutine kergliiklustee ja sild. Tööde lõpptähtajaks prognoosib AS Tallinna Vesi 2016. aasta novembrikuu lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles