Kümned tuhanded korteriomanikud pääsesid maamaksust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja Tallinnas
Kortermaja Tallinnas Foto: Toomas Huik

Alates sellest aastast pääseb maamaksu maksmisest üle 62 000 Tallinna korteriomaniku, sest uue korra järgi ei saadeta maksuteatist ega küsita maksu nendelt, kelle maksusumma jääb alla 5 euro.

Sel aastal said esmakordselt kõik korteriomanikud oma postkastidesse maamaksuteatise ning maamaks tuleb neil tasuda otse maksuametisse, kommunaalmaksete seas seda enam tasuda ei tule.

Abilinnapea Eha Võrk selgitas linnavalitsuse pressikonverentsil, et varasematel aastatel ei saanud korteriomanikud teatist individuaalselt, vaid nägid summad oma kommunaalarve rea peal. «Tulenevalt seadusest peab sellest aastast alates aga maksu- ja tolliamet saatma teate igale korteriomanikule.

«Kommunaalarve rea peal seda arvu enam kajastada ei tohi ja topelt kedagi ei maksustata,» rõhutas Võrk. «Nüüd maksab korteriomanik selle otse maksuameti arvele.»

Seadusest tulenevalt ei saadeta aga maksuteadet nendele, kelle maamaks jääb alla 5 euro, seega pole neilt õigust ka maksu küsida.

«Kokkuvõtlikult 62 267 maakasutust Tallinnas on alla 5 euro, see tähendab, et need isikud ei maksagi maamaksu,» rõõmustas abilinnapea elanikke.

Lisaks on Tallinn vabastanud maamaksust osaliselt üle 5500 pensionäri ja ligi 600 represseeritud inimest täielikult. Ka sel aastal saavad inimesed maamaksu tõusu hüvitist, kinnitas Eha Võrk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles