Viru tänava remont sai lõpuks valmis

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimased tööd Viru tänaval
Viimased tööd Viru tänaval Foto: Uwe Gnadenteich

Viru tänava rekonstrueerimistööd on lõpetatud ja esmaspäeva keskpäeval toimub jalakäijate alaks muudetud tänava pidulik avamine.

Tallinna linn alustas eelmise aasta septembrikuu lõpus laiaulatuslikku sõidutee ja kõnniteede rekonstrueerimise projekti vanalinnas, millega jätkati põhimõtteliselt Harju ja Kullassepa tänavatel alguse saanud jalakäijate tänava kontseptsiooni. Viru tänav, Kuninga tänav ja Vana turg rekonstrueeriti jalakäijate liikumise alaks, sõidutee ja kõnnitee viidi ühele tasandile ning osa tänavast suleti autoliiklusele, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Tööde käigus rekonstrueeriti tänava alla jäävad kommunikatsioonid, parendati sademevee ärajuhtimist ja uuendati tänavavalgustust. Rekonstrueerimistööde käigus markeeriti erinevaid  tänavakatte sillutiskive kasutades 19. sajandi teisel poolel lammutatud Viru värava väravatornide ning linnamüüri kontuurid.

Rekonstrueerimistööde projektdokumentatsiooni koostas T-Model OÜ, tööde teostaja oli Tallinna Teede AS ning tööde lepinguline maksumus oli 3,4 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles