Bussipeatuses seitset inimest vigastanud roolijoodik sai karistada (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus karistas täna osaliselt reaalse vangistusega 64-aastast Stanislav Denissovi, kes rammis tänavu kevadel Tallinnas Õismäel bussiootepaviljoni, vigastades seitset inimest.

Süüdistuse järgi sõitis Denissov 14. märtsil kella 12 paiku Õismäe teel Ford Galaxyga, kui ta kaotas sõiduki üle kontrolli ja rammis esmalt ohutussaarel olnud liiklusmärki, põrkas seejärel vastu kõnniteel olevat tänavavalgustusposti ning põrutas lõpuks vastu Väike-Õismäe bussiootepaviljoni. 

Liiklusõnnetuse tagajärjel said vigastada seitse inimest. Põhja-Eesti regionaalhaiglasse toimetati 69-aastane Galina, 41-aastane Svetlana ja 77-aastane mees, Ida-Tallinna keskhaiglasse 83-aastane Milvi ja Tallinna lastehaiglasse 7-aastane tüdruk. Kohapeal andis kiirabi esmaabi 88-aastasele Jurile ja 7-aastase tüdrukule. Seitsmest kannatanust üks sai raskelt vigastada ning ülejäänud kuuel olid vigastused kergemad. 

Kriminaalmenetluse käigus tuvastati, et Denissovil puudusid B-kategooria juhiload, ta oli tarvitanud ohtralt alkoholi (alkoholijoove enam kui 2,6 promilli) ning ta ületas ka kiirust (enam kui 100 km/h).

Harju Maakohus mõistis Denissovi süüdi liiklusnõuete rikkumises, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud inimesele raske tervisekahjustus, ning mõistis talle põhikaristuseks ühe aasta ja 10 kuu pikkuse tingimisi vangistuse. Karistusaja sisse arvestas kohus veidi enam kui neli kuud, mille vältel viibis mees vahi all. Ülejäänud karistusosa tuleb tal kanda tingimisi kahe ja poole aasta pikkuse katseajaga, mille vältel ei tohi ta tarvitada alkoholi.

Varasemalt kriminaalkorras karistamata

Põhja ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Leelo Känd selgitas, et tegemist oli šokeeriva avariiga – alkoholi tarvitanud elukutseline bussijuht sõitis keset päeva enam kui 100 km/h ilma B-kategooria lubadeta ning pärast juhitavuse kaotamist vigastas seitset bussi oodanud inimest.

«Sel põhjusel taotles prokuratuur ka Stanislavi vahistamist,» märkis Känd.  «Kuna tegemist on vanema isikuga, kes on varasemalt kriminaalkorras karistamata, on talle tingimisi määratud karistus vastavuses tema teoga,» kinnitas abiprokurör. «Samuti tasub arvestada seda, et ta viibis üle nelja kuu vahi all, kus tal oli aega oma teo tagajärgede üle põhjalikult mõelda.»

Lisaks võttis kohus mehelt pooleteiseks aastaks mootorsõiduki juhtimisõiguse. Ühtlasi peab Stanislav tasuma riigi tuludesse sundraha 645 eurot, liiklustehnilise ekspertiisi maksumuse 457 eurot, isiku kohtuarstlik ekspertiisi 84 eurot, sõiduki teisaldamise maksumuse 45 eurot ning kaitsjatasu hüvitamiseks 72 eurot. 

Otsust on võimalik 15 päeva jooksul edasi kaevata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles