Juske: Põhja-Tallinna elanikud peaksid hääletama hoopis poliitpropaganda lõpetamise üle

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Juske.
Jaak Juske. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Peatselt Põhja-Tallinna linnaosa elanike seas läbi viidav eelarveteemaline küsitlus on Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni aseesimehe Jaak Juske hinnangul propagandahõnguline.

«Rahvahääletust plaaniv Põhja-Tallinna linnaosavanem Raimond Kaljulaid seab linnakodanikud raske valiku ette, kas korraldada piirkondlikke üritusi või parandada linnaosa heakorda. Tegelikult on võimalik teha mõlemat, kui lõpetada maksumaksja raha eest propaganda tegemine,» ütles Juske.

Ta toob näiteks kõnealusele rahvahääletusele pühendatud Põhja-Tallinna linnaosalehe värske numbri, kus esimesel kolmel leheküljel on kokku kolm linnaosavanema fotot, tema juhtkiri ja selle kõrval temaga tehtud intervjuu. Seda nii ajalehe eestikeelsetel kui ka venekeelsetel lehekülgedel. «Samasugune propaganda hõng oli linnaosalehel ka eelmise linnaosavanema ajal. Üks asi on linnaosa lehes tutvustada linnaosavanema tegevusi, kuid praegu on selgelt mindud üle piiri. Arvamuse avaldamisest isikukultuseni on väga väike samm,» märkis Juske.

«Teen linnaosavanemale ettepaneku suunata Põhja-Tallinna linnaosa propagandaeelarve hoopiski teiste avalike teenuste, näiteks sotsiaalvaldkonna suuremaks rahastamiseks. Selles küsimuses tuleb kindlasti plaanitavas küsitluses elanike arvamust küsida. Olen veendunud, et linnakodanikud eelistavad oma maksuraha eest saada kvaliteetseid avalikke teenuseid, mitte korra kuus linnaosavanema propagandalehte,» sõnas Juske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles