Trammide kontaktliini poste hakkab vahetama Elektritsentrum AS

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
8. juulil kukkus Narva maanteel Tallinna ülikooli juures kontaktliini post trammile peale.
8. juulil kukkus Narva maanteel Tallinna ülikooli juures kontaktliini post trammile peale. Foto: Martin Ilustrumm

Tallinna Linnatranspordi ASi (TLT) riigihanke trammide kontaktliini postide vahetuseks võitis Elektritsentrum AS.

Hankele laekus kaks pakkumist. Kuna soodsamale pakkumisele lisatud tööde tegemise graafik ettevõtet ei rahuldanud ning pakkumise summa ületas lihtsustatud riigihankele kehtestatud piirmäära, otsustati esimeses järjekorras vahetada 27 posti ning sõlmida leping tööde kiiremat lõpetamist lubava firmaga, milleks on Elektritsentrum AS, teatas TLT avalike suhete spetsialist Urmas Tooming. Tööde maksumus jääb lihtsustatud riigihanke puhul nõutava 250 000 euro piiresse.

TLT juhatuse esimehe Enno Tamme sõnul on ettevõte huvitatud tööde kiirest alustamisest. «Meie poolt veebruaris Tallinna Tehnikaülikooli teadlastelt ja OÜ Westerlux tellitud põhjalik 3. ja 4. trammiliini kontaktvõrgu postide ekspertiis näitas, et 153 postist vajas viivitamatult väljavahetamist 15. See töö on tänaseks tehtud. Lisaks soovitas ekspertiisi koostaja asendada veel 71 posti, millest  umbes 25 väljavahetamine peaks toimuma esmajärjekorras. Et töödega mitte viivitada, algatasime lihtsustatud riigihanke,» selgitas Tamm.

Laias laastus võib vahetamisele määratud postid grupeerida nelja kategooriasse: halvas seisukorras postid, mis on tänaseks juba vahetatud, esmajärjekorras vahetamist nõudvad postid, mille asendamisega hakkab tegelema Elektritsentrum AS, soovituslikult lähiajal vahetamist vajavad postid ning pikemas perspektiivis asendamist vajavad postid.

Esmajärjekorras ja lähiajal vahetamist nõudvad postid saavad vastavalt lepingule asendatud kahe kuu jooksul, millest kuu kulub tehasest postide tarnimiseks. Pikemas perspektiivis vahetamist vajavate postide asendamiseks kaalub TLT postide soetamist ning paigaldustöö tellimist mitmelt pädevalt firmalt, mis võimaldaks tööde lõpetamiseks vajaminevat aega oluliselt vähendada.

8. juulil kukkus Narva maanteel Tallinna ülikooli juures trammile peale kontaktliini post. Keegi õnnetuses vigastada ei saanud.  Tänavu veebruaris kukkus Pärnu maanteel Jaani kiriku ja Inglise kolledži juures ümber kolm trammide kontaktliini posti. See õnnetus juhtus hommikul kella kuue paiku ja ka seal ei saanud keegi vigastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles