Süstlavahetuspunkti vastased ei saanud abi ka ringkonnakohtult

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süstal.
Süstal. Foto: Toomas Huik / Postimees

Tallinna ringkonnakohus jättis jõusse Tallinna halduskohtu määruse, millega Paldiski maantee 36A süstlavahetuspunkti vastu kaebajatele esmast õiguskaitset ei antud.

Ringkonnakohtu hinnangul on süstlavahetusteenusest saadav kasu märkimisväärne. Kohtu sõnul kujutab iga kokku kogumata jääv süstal endast potentsiaalselt ohtu inimeste tervisele, mistõttu on avalik huvi ülekaalus. «MTÜ AIDS-i Tugikeskus osutatavate teenuste järele esineb ülekaalukas avalik huvi, mida ei vähenda ka asjaolu, et Tallinnas on veel vähemalt üks statsionaarne süstlavahetuspunkt,» seisab kohtumääruses.

Kohtu hinnangul pole kaebus väga suurte eduväljavaadetega. «Ringkonnakohtu hinnangul ei ole esitatud materjalide põhjal alust järeldada, et vaidlusalune korraldus oleks ilmsete kaalutlusvigadega ja kaebus seetõttu väga suurte eduväljavaadetega,» leidis kohus.

Samas küsimuses on teinegi kohtuasi, kus AIDS-i tugikeskusele ruumide andmist Paldiski maanteele püüavad piirkonna elanikud vaidlustada Soraineni büroo advokaatide Allar Jõksi ja Carri Ginteri kaudu, kelle esialgse õiguskaitse kohaldamise taotluse halduskohus rahuldas. Ringkonnakohtu esmaspäevase lahendi taustal kavatseb Tallinna linn määruse vaidlustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles