Galerii: Tallinnas said avalöögi merepäevad

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna said alguse tänavused Tallinna Merepäevad, mis prognooside kohaselt toovad pealinna nelja sadamasse enam kui 130 000 inimest.

Merepäevade külastajaid ootab kolme päeva jooksul ees tihe programm koos kontsertide, meretegevuste ja erinevate töötubadega. Samuti oodatakse pealtvaatajaid uudistama suurt mereparaadi, mille raames liiguvad suured ja väiksemad laevad Piritalt Vanasadamasse.

Mereparaad algas täna kell 19 ja suundub Piritalt Vanasadamasse. Mereparaadi saadab Piritalt teele Pritsu Brass, maadmööda liigub paraadiga kaasa Sebe retrobusside rongkäik. 

Korraldajad soovitavad mereparaadi jälgida Pirita promenaadilt, Vanasadama kruiisialalt ja Linnahalli juurest.

Avakontsert algas kell 20 kruiisikai laval, avakõne merelt peab Tallinna meeri kohusetäitja Taavi Aas. Kell 22.30 esineb Pirita jahisadamas laeva peal Singer Vinger. Avapäeva lõppakordi annab Pirita akvatooriumis vana hea Singer Vinger, kelle lavaks on seekord laev Svanhild. Õhtu lõpetab ilutulestik.

Tallinna Merepäevad toimuvad 17. juulini kokku neljas sadamas, milleks on Vanasadam, Lennusadam, Pirita jahisadam ja Noblessneri sadam. Eesti suurima mere- ja perepeo korraldajad on Tallinna linn, Tallinna Sadam, Eesti Ajalooliste Laevade Selts, Tallinna kultuuriamet ja Eesti Meremuuseum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles