Kohus keelas süstlavahetuspunkti uue määrusega

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paldiski maantee 36a süstlavahetuspunkt.
Paldiski maantee 36a süstlavahetuspunkt. Foto: Jaanus Lensment

Kohus andis eile välja uue määruse, millega keelas ära aadressil Paldiski mnt 36a süstlavahetuse ja metadooniravi alustamise kuni tänavu 5. augustini.  

See, et Tallinna linn jõudis lepingu vahepealse lühikese aja jooksul sõlmida ei oma uue määruse kontekstis enam õiguslikku tähendust, uus määrus keelab kõikide teenuste pakkumise antud aadressil, teatas Pelgulinna seltsi kõneisik Marko Vaik.

Petitsiooni algatajate hinnangul on tegemist olulise otsusega, kuna Põhja-Tallinna linnaosavalitsus ei ole suutnud Erika tn 5a asuva sütlavahetuse punktiga kaasnevate probleemide lahendamiseks leida ühtegi sisulist lahendust. Punkti kolimine ühest asukohast teise, ei lahenda probleeme, vaid muudab nende asukohta.

«On oluline mõista, et narkomaania ravi ümberkorralduse otsuseid ei tohi teha kiirustades, kuna probleemiks ei ole vaid süstlavahetuspunkti asukoht kaardil. Tuginedes Erika tänava kogemusele toob sellises formaadis teenuse pakkumine kaasa probleemid, mille ennetamisega tuleb tegeleda enne nende tekkimist,» ütles Vaik. 

«Me ei kahtle süstlavahetusteenuse või metadoonravi vajalikkuses, kuid iga Tallinna laps väärib turvalist elukeskkonda ja selle tagamiseks soovime näha loosungite asemel läbimõeldud tegevusi,» lisas ta. 

«Vesteldes seotud osapooltega väljaspool linnaosavalitsust oleme nüüdseks veendunud, et süstlavahetuse- ja metadoonravi teenust on võimalik korraldada viisil, kus kaasnevad riskid ja mõju ümbruskaudsetele elanikele, on väiksem, kui selleks on valitud õige asukoht ning korraldatud kõik tugiteenused. Vastavaid ettepanekuid on välja toonud nii politsei, Tervise Arengu Instituut kui sotsiaalministeerium,» täiendas Lars-Erik Hion, üks süstlavahetuspunkti vastase petitsiooni algatajaid. «Asukoht on lahenduse juures vaid üks komponent, kuid millegipärast on linnaosavalitsus keskendunud vaid sellele.»

Pelgulinna elanikud ei ole nõus asukoha kolimisega Paldiski mnt 36a ei ajutiselt ega püsivalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles