Galerii: Tallinna vanalinnas algasid Keskaja Päevad

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasest pühapäevani toimuvad Tallinna vanalinnas XVI Keskaja Päevad, mil Raekoja plats ja Niguliste kiriku ümbrus muutub õitsvaks hansalinnaks.

Keskaja päevade keskmes toimub meistrite turg Raekoja platsil, kus pakutakse parimaid käsitöökaupu lähedalt ja kaugelt. Turg tegutseb iga päev. Kõigil neljal päeval pakutakse linnarahvale Raekoja platsi laval meeleolukaid kontserte, ülesastumisi ja keskaegset meelelahutust. Kaugemad esinejad on Poolast, Ameerikast ja Venemaalt. Hopneri majas toimuvad keskaegsed õhtukontserdid.

Keskaja päevade avarongkäik algas täna kell 18 Harju tänaval. Avatseremoonial Raekoja platsil kell 18.15 andsid keskajapäevadele avapaugu «külalised tulevikust». Kell 18.45 algas sealtsamast rongkäik Taani Kuninga aeda Neitsitorni juurde, kus toimus keskaegne piduõhtu. Üles astus ansambel Tryzna Poolamaalt. Oma vatsa täiteks oli võimalik lunastada hõrgutavaid roogasid.

Homme, 8. juulil kell 19 on ooperietendus Raekojas ja kell 21 ajaloomatk surm ja kummitused vanalinnas koos õpetatud isanda Jaak Juskega. Algus Jaani kiriku eest Vabaduse väljakult.

Laupäeval, 9. juulil kell 12 peetakse keskaegne rüütliturniir Väikese Rannavärava bastionil hakatusega Raekoja platsilt. Kaunite daamide südamete eest võitlevad tõelised rüütlid.

10. juuli on jalutuskäikude päev, kus tutvustatakse vanalinna ajalugu.

Niguliste kiriku kõrvale kerkib keskaja küla. Kätt saab proovida erinevates keskaegsetes meistrikodades ja õpitubades, toimuvad osavus- ja jõumängud, väike rüütlikool, mõõgavõitlejad ning antakse võimalus ka oma vibuküti oskusi proovile panna. Lisaks on kohal Rändavate Töötubade käsitöömeistrid, ehtemeistrid ja palju muud huvitavat.

Täpsem programm ja info Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidu kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles