Tallinn pikendas taksondust korrastava Jüri Pihli lepingut suve lõpuni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pihl.
Jüri Pihl. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tallinna linnavalitsus pikendas augusti lõpuni pealinna taksonduse korrastamisega tegeleva kaitsepolitsei endise juhi Jüri Pihli töövõtulepingut, et ta saaks pooleli olevad asjad ära lõpetada.

«Linn soovib munitsipaalpolitsei järelevalvet taksonduse üle paremaks teha ja teatud tehnilisi vahendeid rakendada ning siis tahaks linn vaadata, mis sõidujagamisteenusega saab ja paar väikest asja veel,» ütles Pihl. «Palusid, et ma oleks augusti lõpuni.»

Pihl ütles, et taksonduses tuleb ka edaspidi rikkumisi ette, kuid nüüdseks on olemas süsteem, kuidas rikkumistele kiiremini ja efektiivsemalt reageerida. «Mulle tundub, et sadamas ja lennujaamas see toimib, aga vanalinnas pole kõik veel korras,» sõnas ta.

Pihli sõnul käib inimestele kõige enam närvidele, et taksod seisavad kesklinnas valedes kohtades. «Munitsipaalpolitsei saab nüüd selle rikkumisega paremini tegeleda, teha trahve. Oli välja mõeldud ka tehniline lahendus, kuidas kaameratega näha sõidukeid, mis seisavad valedes kohtades kauem kui lubatud 15 minutit,» rääkis Pihl.

Ta lisas, et taksode jälgimise rakendamisega ja politseiga lepingu sõlmimisega läks plaanitust rohkem aega. «See rakendub alles järgmisel nädalal, algselt ma ütlesin, et rakendub märtsis. Aga kõikvõimalikud kooskõlastused, näiteks andmekaitsjatega venisid,» lausus Pihl.

«Mis puudutab organiseeritud kuritegevust, siis politsei väidab, et seda taksonduses pole,» sõnas Pihl, kes on pikka aega kaitsepolitseid juhtinud ja olnud ka siseminister.

Pihli sõnul raskendavad taksonduses korra loomist tõrked riiklike registrite töös. «Kui registrid ei tööta, siis ei saa ka transpordiamet taksolubasid ära võtta, kui inimesel on kriminaalkuritegu. Neid riiklikke registrid pole veel tööle saanud, mis maanteeametile peavad andma teavet karistuste osas. See pole küll munitsipaali asi, aga ikka jätab see sellise varju, et sõidab mingi inimene, kes on karistatud.»

Pihl tõdes, et tehnilised lahendused on veninud, kuid ta loodab, et suve lõpuks on kõik tõrked kõrvaldatud.

Tallinn palkas Pihli pealinna taksondust korrastama mullu detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles