Foto: Tallinna hiiglaslik seinamaaling peaks ka lennukilt paistma

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seinamaaling «You are not alone/ Sa pole üksi»
Seinamaaling «You are not alone/ Sa pole üksi» Foto: Mainor Ülemiste

Täna panid kustnikud Maarit Murka ja Sänk Ülemiste Citys allkirjad hiiglaslikule, 1640-ruutmeetrisele seinamaalingule, mille valmimiseks kulus kaks kuud.

Kunstnik Maarit Murka sõnul on Ülemiste piirkond viimaste aastatega muutunud mahajäetud tehasemaastikuga hooneterägastikust moodsaks ja terviklikuks ärilinnakuks. «Suured seinamaalingud sobivad hästi industriaalse arhitektuuriga, annavad üksluistele hoonetele uue hingamise ning on linliku keskkonna tunnus,» ütles kunstnik.

«Teose nimi «You are not alone / Sa pole üksi» on kantud maalile morsekoodis. See on ülipositiivne ja lootustandev sõnum, mis haakub hästi Ülemiste kui targa IT-linnaku filosoofiaga – kõik on võimalik, kui vaid ise soovid ja oskad tahta,» rääkis Murka.

Mainor Ülemiste juhatuse esimehe Margus Nõlvaku sõnul on maali eesmärk rikastada olemasolevat arhitektuuri ning Maarit Murka stiil on värske ja eristuv. «Seinamaaling on piisavalt suur, et paistab ka maanduvast lennukist ning tervitab Eestisse saabuvaid külalisi,» rääkis Nõlvak.

Suurteose kavandi tegi kunstnik Maarit Murka ja maalis Sänk. Seinamaalingu teostust koordineeris NOAR.eu. Ülemiste Citys on juba ees ka Baltimaade suurim seinamaaling, 1780-ruutmeetrine «Ülemiste tüdruk».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles