Süstlavahetuspunkt kolib Koplist Paldiski maanteele

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aastaid kohalikke elanikke häirinud süstlavahetus- ja metadoonravi punkt kolib lähiajal Koplist Erika tänavalt aadressile Paldiski mnt 36a.

Siiani kasutasid maja pensionärid, kellele leiti nüüd paremad ruumid Sõle tänaval. Nende asemel kolib Paldiski maanteele Nelli Kalikova juhitava Aidsi Tugikeskuse süstlavahetuspunkt. Samuti kolitakse sealt Paldiski maanteele metadoonravi.

Koplis asus süstlavahetuspunkt ühe viiekorruselise elamu esimesel korrusel ning selle uks avanes korterelamutest ümbritsetud sisehoovi. Põhja-Tallinna valitsus asus punktile uusi ruume otsima tänavu kevadel. Linnaosavanema Raimond Kaljulaidi sõnul tuli valik teha linnale kuuluvate ruumide hulgast, sest eraomanikud ei olnud nõus süstlavahetuspunktile ruume üürile andma.

«Töötasime läbi kümneid eri asukohti. Uus asukoht on võrreldes eelmisega palju parem. Tegemist ei ole elumajaga, vaid ärihoonega, mille vahetus läheduses pole lasteasutusi ega suuremaid elumaju. Uus koht on küllaltki käidav ja tiheda liikumisega ning narkosõltlastele on seal ebamugav pidama jääda,» ütles Kaljulaid.

Põhja-Tallinna valitsuse otsus ei meeldi aga Paldiski maanteel elavatele inimestele. Tulevane süstlavahetus -ja metadoonravi punkt on ümbritsetud ühe- kuni kolmekorruselistest elamutest ning sealsed elanikud pole uue naabri üle sugugi õnnelikud.

Nendele tuli uudis nagu välk selgest taevast. «Kui meile oleks varem teatatud, et on selline plaan ja seda põhjalikumalt selgitatud, siis ma oleksin võib-olla palju rahulikum. Praegu häirib see uudis mind igatahes väga,» ütles üks tulevase süstlavahetuspunkti naaber. Samuti tekkis inimestel küsimus, kas suurte kortermajade elanike turvalisus on tähtsam kui väiksemates majades elavate inimeste oma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles