Tallinna Haigla rajamise kava läbis esimese lugemise

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegused linna keskhaiglad Ida-Tallinna keskhaigla ja AS Lääne-Tallinna keskhaigla peaksid ühinema uueks haiglaks – Tallinna Haiglaks.
Praegused linna keskhaiglad Ida-Tallinna keskhaigla ja AS Lääne-Tallinna keskhaigla peaksid ühinema uueks haiglaks – Tallinna Haiglaks. Foto: Andres Haabu / Postimees

Tallinna Haigla rajamise kava läbis tänasel Tallinna linnavolikogu istungil esimese lugemise. 

«Tallinna Haigla kompleksi valmimisel ühinevad praegused linna keskhaiglad uueks haiglaks – Tallinna Haiglaks. Haigla rajamine peab looma uue kvaliteedi arstiabi osutamisel ja kättesaadavuse parandamisel mitte ainult linnaelanikele, vaid üksikute erialade lõikes kogu Põhja-Eestile,» ütles abilinnapea Merike Martinson.

Tallinna Haigla ruumimaht on esialgsel hinnangul vahemikus 100 000 kuni 120 000 ruutmeetrit. Haigla projekti eeldatav maksumus on 400 miljonit eurot, sellest hoone ehitus 200-240 miljonit, meditsiinitehnika ja sisustus umbes 100 miljonit ning väliskommunikatsioonid, projekteerimine, projekti juhtimine ja muud kulud umbes 60 miljonit eurot.

«Hoone lõplik suurus selgub järgmise etapi, funktsionaalse arengukava koostamise käigus, sõltudes ambulatoorse ravi mahust, funktsionaalse ruumilahenduse valikust ja palatite suurusest,» lisas abilinnapea.

Projekti detailsem maksumus selgub samuti peale funktsionaalse arengukava koostamist ja projekteerimist, kuna see sõltub ehituse tehnilistest tingimustest, valitavatest lahendustest ja materjalidest ning hangitavate meditsiiniseadmete hinnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles