Vanalinna päevade konverents keskendub vanalinna tulevikule

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinn
Tallinna vanalinn Foto: SCANPIX

Tallinna vanalinna päevadel toimub homme rahvusvaheline konverents vanalinna prioriteetide ja tuleviku teemal.

Konverentsil kõnelevad Eesti Kunstiakadeemia rektor Mart Kalm, arhitekt Ülar Mark, kultuuriministeeriumi programmijuht Riin Alatalu jt. Kesklinna vanema Alar Nääme sõnul on konverentsi teema intrigeeriv: «Tänane vanalinn: teemapark või elukeskkond?»

«Võibolla tundub kõrvaltvaatajale, et nii ei saagi küsimust püstitada, kuid igapäevaselt vanalinna elu ja probleemidega tegeldes võin kinnitada, et selles just probleem ongi,» selgitas Nääme. «Peame endalt ikka ja jälle küsima, mis ja kes on vanalinnas prioriteetne. Kas on seda unikaalne keskkond või tuleks tänapäeval eelistada hoopis majanduslikku otstarbekust? Kelle huvisid tuleks vanalinnas eelistatult hoida ja edendada? Eks neile küsimustele püüame ka konverentsil vastata.»

Konverentsil tutvustavad oma kogemusi vanalinna arendamisel Kesklinna valitsuse välispartnerid, Läti pealinna Riia ja Lõuna-Prantsusmaa linna Carcassonne’i esindajad. Konverents toimub Katariina kirikus (Vene tn 14a) algusega kl 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles