Admiraliteedi basseini ääres avati merekultuuriaasta fotonäitus

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merekultuuriaasta fotonäitus.
Merekultuuriaasta fotonäitus. Foto: Merekultuuriaasta

Sellest nädalast on kõigil võimalus Tallinna sadamas Admiraliteedi basseini ääres imetleda merekultuuriaasta fotokonkurssidele laekunud parimaid töid.

Näitus «Näoga mere poole» toob kõikide vaatajateni merekultuuriaasta nelja fotokonkursi «Meri on meie pärand ja ajalugu», «Meri annab mulle töö», «Tule mere äärde» ning «Mereriik Eesti» esikolmikusse pääsenud tööd. Esialgu on väljas «Meri on meie pärand ja ajalugu» konkursile laekunud parimad tööd, mis järgemööda asendatakse suvel, sügisel ning talvel vastavalt teiste fotokonkursside esikolmiku selgumisega.

Merekultuuriaasta projektijuhi Karen Jagodini sõnul on merekultuuriaasta üheks eesmärgiks panna inimesed merd ja merega seotud erinevaid tahke märkama ning fotokonkurss on selleks üks võimalus. «Soovime läbi näituse meieni jõudnud  suurepäraseid fotosid ja hästi tabatud merekultuuriga seotud hetki ka laiemale publikule näidata,» lausus Jagodin. 

Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro sõnul on sadam ja sadamapiirkond üks osa Eesti merekultuurist – osa meie ajaloost, tööst ja tulevikust ning valminud näitus on hea võimalus tutvustada Eesti merekultuuri ka meie väliskülalistele. «Sadama alal liigub suvel palju turiste ning näituse neli teemat annavad meie merekultuuri erinevatest tahkudest hea visuaalse ülevaate ja tugevdavad seost Eesti kui mereriigiga,» lausus Arro.

Näitus jääb Tallinna Vanasadama Admiraliteedi basseini äärde 2017. aasta kevadeni. Näitus valmis koostöös merekultuuriaasta ning AS Tallinna Sadamaga.

Merekultuuriaasta kutsub kõiki aktiivselt osalema ka eesolevatel fotokonkurssidel, sest lisaks teistele hinnalistele auhindadele jõuab esikolmik välja ka suurele fotonäitusele. Fotokonkurssidest loe lähemalt www.merekultuur.ee

Lisaks avatud fotonäitusele on Admiraliteedi basseini ääres üleval ka Eesti Meremuuseumi koostatud näitus «Meri on minu, sinu, meie!», mis pöörab tähelepanu mere olulisusele meie elus ning kultuuriruumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles