Kohus keelas Tallinna kultuurikatla ehituslepingu sõlmimise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurikatla renoveerimise rahastamine vähenes.
Kultuurikatla renoveerimise rahastamine vähenes. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna halduskohtu teatel seadis kohus ehitusfirmade Fund Ehitus ja Estconde-E kasuks Tallinna kultuurikatla ehituslepingu sõlmimisele tõkendi. See tähendab, et Tallinna kultuuriväärtuste amet ei tohi ehitusettevõtetega Rand & Tuulberg ning Astlanda Ehitus katla renoveerimise lepingut sõlmida kuni riigikohtu otsuseni.

Kas riigikohus ehitusfirmade vahelist tüli ka menetlema hakkab, ei ole praegu veel teada.

Kultuurikatla renoveerimise saaga on kestnud juba pikka aega. Eelmise aasta lõpus ei rahuldanud rahandusministeeriumi juures tegutsev riigihangete vaidlustuskomisjon Estconde-E ja Fund Ehituse vaiet firmade kultuurikatla renoveerimise hankelt kõrvaldamise osas. Seega sai hanke endale teiseks jäänud ehitusfirma Rand & Tuulberg.

Seepeale esitas Estconde-E kaebuse Tallinna halduskohtule, et taotleda õiguskaitset. Kohus rahuldas selle kaebuse.

Esialgu valis Tallinna kultuuriväärtuste amet kui tellija ja riigihanke korraldaja kultuurikatla renoveerijaks Estconde-E ja Fund Ehituse. Selle otsuse vaidlustas aga Rand & Tuulberg, kuna maksu- ja tolliameti dokumentide järgi oli firmal Estconde-E hanke menetlemise ajal maksuvõlg. Kultuuriväärtuste ameti käsutuses oli aga dokument, mis võlga ei näidanud.

Tallinna ringkonnakohus omakorda tühistas halduskohtu otsuse ning andis õiguse kultuuriväärtuste ametile. Praeguseks on vaidlus jõudnud riigikohtusse.

Riigihanke esilagu võitnud Fund Ehitus ja Estkonde-E pakkusid kultuurikatla renoveerimise maksumuseks 239 miljonit, teiseks jäänud Ran & Tuulberg koos Astlandaga aga 245,7 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles