Loomaaed kutsub vabatahtlikke värvimispäevale appi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaed
Tallinna loomaaed Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tallinna Loomaaed kutsub vabatahtlikke suurele värvimispäevale. 

Ettevõtmine algab laupäeval, 11. juunil kell 12. Plaanis on värvida loomaaias värskendamist vajavaid puhkepinke, piknikulaudu ja aedu. Üheskoos värvitakse üle ka uus mesilasmaja.

Alates eilsest kogutakse Vivacolori algatusel kõigis Eesti Bauhofi kauplustes loomaaia tarbeks värvijääke.

«Loomaaia värvimispäevale on appi oodatud nii üksikisikud kui ka pered. Koostöös Vivacoloriga tagame kõikidele eelnevalt registreerunud vabatahtlikele värvid ja pintslid. Pakume abistajatele tasuta suppi ja jäätist ning loomulikult on neile ka vaba sissepääs loomaaeda,» sõnas Tallinna Loomaaia direktor Mati Kaal.

Värvimispäeval plaanitakse üle värvida elevandimaja ringpink, mitmed piknikulauad ja erinevad aiad. Kvaliteetse värvkatte saab uus mesilasmaja. Lapsed saavad värvimispäeval värvida kive ja linnumajasid. Vivacolori suurel värvimispäeval osalemiseks tuleb end kindlasti registreerida lingilt www.vivacolor.ee/loomaaed.

Lisaks ootab loomaaed inimestelt kasutamiskõlblikke värvijääke, mida kogutakse kõikides Bauhofi kauplustes üle Eesti kuni augusti lõpuni. «Paljudel inimestel on kodudes värvijäägid, mida enam ei kasutata. Ootame kasutuskõlblikke sise- ja välisvärve ehk neid, mis ei ole seisnud rohkem kui kaks aastat. Kontrollime toodud värvide kvaliteedi üle ja edastame loomaaiale,» sõnas Vivacolori esindaja Meelis Tarto.

«Varasematest sarnastest projektidest teame, et kõige enam on inimestel kodudes üle sisevärve. Seetõttu annetame omalt poolt juurde just välisvärve. Näiteks mesilasmaja värvivalikul oleme arvestanud, et see värv kestaks Eesti tingimustes ikka vähemalt 10 aastat ja oleks samas mesilastele ohutu.»

Tallinna Loomaaed on Tallinna linnale kuuluv asutus ja ainuke teaduspõhiselt juhitav loomaaed Eestis. 25. augustil 1939 Kadriorus asutatud Tallinna Loomaaed asub 1983. aastast Tallinnas Haabersti linnaosas Veskimetsa asumis.

AS Tikkurila kuulub Põhjamaade juhtiva värvitootmiskontserni Tikkurila OYJ koosseisu, mis on asutatud 1862. aastal. AS Tikkurila põhitegevus on värvide, lakkide, peitside, pahtlite ja muude värvitoodete ning maalritarvete hulgimüük ning veepõhiste värvide tootmine Tallinnas. Tikkurila AS turustab kaubamärke Vivacolor, Tikkurila ja Anza.

Bauhof on Eesti suurim jaekaubandusettevõte ehitusmaterjalide ja aiakaupade sektoris. Rahvusvahelisel DIY-kaubanduskontseptsioonil põhinev kauplusekett pakub ehitus-, viimistlus-, aia- ja rauakaupu 13 kaupluses üle Eesti ja veebikanalis www.bauhof.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles