Tallinna linn jagas 1. klassi minevaid lapsi 44 kooli

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Tallinna haridusamet määras koolikoha 4455 tänavu 1. klassi minevale lapsele, neist 434 asub õppima  ülelinnalise komplekteerimisega koolides või klassides.

Lõplik õpilaste arv, kes ühte või teise kooli läheb, selgub septembris. 10. juuniks kinnitavad vanemad määratud koolikohad, nii pärast seda kui kooli alguses võib olla veel liikumisi koolide vahel, ütles haridusameti kommunikatsiooni peaspetsialist Leini Jürisaar.

eKoolis esitas lapse koolitaotluse 3536 lapsevanemat, pabertaotluse 275 vanemat. Taotlust ei esitatud 209 Tallinna lapse kohta.

Ka neile lastele, kelle kohta taotlust ei esitatud, määrati koolikoht. Selle aluseks võeti rahvastikuregistrijärgsed aadressid. «Kui nad sügisel kooli ei ilmu, hakkab haridusamet neid otsima. Paljude kohta on varasemalt selgunud, et nad elavad välismaal,» märkis Jürisaar.  

Elukohajärgsete kooli määramise aluseks on põhikooli- ja gümnaasiumiseadus, mille kohaselt arvestatakse kooli määramisel esmajärjekorras lapse rahvastikuregistrijärgse elukoha lähedust koolile ning õdede-vendade õppimist samas koolis. Võimalusel arvestatakse ka vanemate soove.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles