Tallinnas tõusevad uuest õppeaastast lasteaiaõpetajate palgad

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Alates 1. septembrist suurenevad linnaeelarvest palka saava pedagoogilise personali palgaalammäärad keskmiselt 6,44 protsendi võrra.

«Selleks on linnavolikogule esitatud lisaeelarve eelnõus haridusvaldkonnas ette nähtud 1 167 330 eurot. Seeläbi tõusevad õpetajate palgaalammäärad 900 eurolt 958 eurole ning õpetaja abidel 480 eurolt 510 eurole,» ütles abilinnapea Mihhail Kõlvart.

Ta lisas, et kõnealune rahaeraldus on ette nähtud linna eelarvest palka saavate munitsipaallasteaedade, üldhariduskoolide, huvikoolide, Tallinna Kopli Ametikooli ja Tallinna Õpetajate Maja juhtide, õpetajate ja õpetaja abide palgamäärade tõstmiseks.

Kõlvart rõhutas, et Tallinna linn on tõstnud lasteaedade juhtide, õpetajate ja õpetajate abide palku igal aastal. «Viimati tõstsime linna palgal olevate pedagoogide töötasumäärasid mullu sügisel teise lisaeelarvega 12,5 protsendi võrra. Seeläbi kasvas lasteaiaõpetajate palgaalamäär 800 eurolt 900 eurole ning õpetaja abidel 426 eurolt 480 eurole,» ütles Kõlvart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles