Kaks Kristiine halduskogu liiget jooksid Keskerakonda üle (4)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eino Väärtnõu.
Eino Väärtnõu. Foto: SDE

Kristiine halduskogu liige Eino Väärtnõu otsustas lahkuda Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast ning liituda Keskerakonnaga, samamoodi toimis ka IRLi kuuluv Svetlana Baltina.

Väärtnõu rõhutas, et Keskerakonnas on tal suurem võimalus oma oskuseid ja teadmisi rakendada. «Kahjuks ei tuntud SDE Kristiine osakonnas minu elukogemuse ja teadmiste vastu erilist huvi. Küll aga tunti minu vastu huvi Keskerakonna inimeste poolt ning öeldi selgelt, et minu elu- ja töökogemust ning teadmisi soovitakse kasutada. Olen alati olnud aktiivne kodanik ning mõistagi soovin ühiskonna heaks midagi ära teha,» lausus Väärtnõu. «Olen keskkonnateaduste magister ning seetõttu tunnen kõige enam huvi just keskkonnateemade vastu. Usun, et saan anda positiivse panuse Keskerakonna platvormidesse oma erialal.»

Väärtnõu on lõpetanud Tartu Ülikooli füüsika erialal ning saanud teadusmagistri kraadi Eesti Maaülikoolist keskkonnateaduste erialal. Väärtnõu on töötanud muuhulgas Tallinna RSN Täitevkomitees keskkonnakaitse osakonna juhatajana, keskkonnaministeeriumi osakonna juhatajana, AS Eesti Statoili arendusjuhina ja kaitseväe peastaabi keskkonnanõunikuna, lisaks on Väärtnõu olnud lektor TTÜ kolledžis.

Väärtnõu liitumisega on Keskerakonnal Kristiine halduskogus jälle enamus ning tõenäoliselt hakkavad nad esimese asjana taas halduskogu esimest vahetama. Võimukoridorides räägitakse, et on oodata veel ühe Kristiine halduskogu liikme  üleminekut Keskerakonda.

Mõni tund hiljem tuligi teade, et ka IRLi kuuluv halduskogu liige Svetlana Baltina on otsustanud lahkuda IRList ja liituda Keskerakonnaga. «Pean väga vajalikuks rääkida oma kodulinna arengus kaasa ning eriti huvitab mind see, mis toimub Kristiines. Leian, et Keskerakonna liikmena on mul võimalik rohkem Tallinna elanike heaks panustada. Kindlasti kavatsen järgmistel kohalikel ka taas linnavolikogusse kandideerida. Kõige südamelähedasemad on mulle hariduse ja kultuuri teemad, eriti just laste ja noorte huvihariduse küsimused, mille osas loodan oma teadmisi ning kogemusi Tallinna linna ja Keskerakonna heaks rakendada,» teatas Baltina Keskerakonna pressiesindaja vahendusel.

Svetlana Baltina on olnud Tallinna linnavolikogu liige aastatel 2004-2005, Mustamäe halduskogu liige aastatel 2003-2005 ning tegelenud aktiivselt üliõpilaspoliitikaga. Baltina on õppinud informaatikat ning ärijuhtimist, hetkel tegeleb ta eraettevõtlusega.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles