Galerii: tänasest saab osta veteranide auks meisterdatud sinililli (3)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algas Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingu ja Naiskodukaitse eestvedamisel igakevadine heategevuskampaania «Anname au!», mis kutsub üles kandma sinilille rinnamärki kaitseväe ja kaitseliidu veteranide ning nende lähedaste toetuseks. Suurt sinilillede müüki alustati täna õhtul Tallinnas Tammsaare pargis.

«Meie üheks missiooniks on tutvustada Eesti rahvale, kes on tänapäeva veteranid. Sel kevadel soovime jagada just nende tublide veteranide lugusid, kes on teenistustest lahkunud ja tegutsevad nüüd aktiivselt uuel elualal. Nende tänased kolleegid ja tuttavad ei pruugi nende missioonikogemusest teada, kuid aitame seda avada, et üheskoos ka nende panust meie riigi heaks väärtustada,» ütles nooremveebel ja veteran Rasmus Penno Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingust.

Kaitseväe veteranid on osalenud rahvusvahelistel sõjalistel ja rahutagamise operatsioonidel Horvaatias, Liibanonis, Bosnia ja Hertsogoviinas, Kosovos, Kesk-Aafrika Vabariigis, Iraagis, Afganistanis, Malis, Adeni lahel, Iisraelis, Süürias, Makedoonias ja Vahemerel.

«Kampaania tõotab tulla veel vägevam kui mullu, toimumas on mitmeid üritusi, kus sinililledega kohal oleme – täna Scoutsrännakul, sinilille jooksul nii Tallinnas kui Tartus, tasuta Veteranirockil Vabaduse väljakul ja mujal. Naiskodukaitse eestvedamisel on toimumas mitmeid üritusi üle Eesti, nii et igaühele leidub põnevaid võimalusi tulla veteranidele kaasa elama,» lisas Rasmus Penno.

Sinilille märkide ja käepaelte müügiga kogutakse annetusi Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingule, kes toetab vigastatud veteranide ja nende lähedaste taastusravi, spordi- ja õppetegevust. Veel toetab ühing taastusravi valdkonna tugevdamist kogu ühiskonnas, sest nii saavad paremat tuge ka meie vigastatud võitlejad.

Viimasel kahel kevadel on kümned tuhanded inimesed teinud sinilille ostuga Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingule annetusi kokku ligi 170 000 euro ulatuses, millega ühing on aidanud soetada väärtuslikke kõnniabiseadmeid Ida-Tallinna Keskhaigla taastusravikliinikule ja Haapsalu Neuroloogilisele Rehabilitatsioonikeskusele.

Iga sinilille märk on unikaalne käsitöö, mille on valmistanud SA Hea Hoog vahendusel vaimsete ja psüühiliste erivajadustega inimesed üle Eesti.

Sel kevadel saab sinilille märke ja käepaelu osta alates 7. aprillist kuni 1. maini Selveri ja Rahva Raamatu kauplustes, T-pileti kassades Tallinnas ja Tartus, Nordica lendudel, Olerexi teenindusjaamades, R-kioskites ja Tallinna Lennujaamas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles