Halduskogu soovitas Erika tänava süstlavahetuspunkti kinni panna

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkomaanide poolt tagasi toodud kasutatud süstlad Kopli süstlavahetuspunktis.
Narkomaanide poolt tagasi toodud kasutatud süstlad Kopli süstlavahetuspunktis. Foto: Toomas Huik

Põhja-Tallinna linnaosa halduskogu soovitas lõpetada süstlavahetuse teenuse osutamine aadressil Erika 5a tingimusel, et linnaosavalitsus leiab süstlavahetuseks alternatiivse lahenduse.

«Ettepaneku poolt hääletas 16 kohalolevatest halduskogu liikmetest, üks oli vastu. Halduskogu otsus on Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse jaoks soovitusliku iseloomuga.» teatas linnaosavalitsuse avalike suhete nõunik Maksim Rogalski.

Aadressil Erika 5a tegutseb MTÜ AIDS-i Tugikeskuse osakond, kus peale süstlavahetuse toimub ka narkosõltlastele metadooni asendusravimi jagamine. Ümberkaudsete majade elanikud aga nõuavad, et linnaosavalitsus paneks süstlavahetuspunkti kinni, kuna selline naabrus häirib nende igapäevaelu ja põhjustab korrarikkumisi.

Linnaosavanem Raimond Kaljulaid on tänaseks kohtunud kõigi osapooltega – süstlavahetuspunkti läheduses olevate majade elanikega, korteriühistute, MTÜ AIDS-i Tugikeskuse ja teiste süstlavahetusteenust osutavate ühingute esindajatega. Enda lõpliku seisukoha lubas linnaosavanem teatavaks teha kolmapäeva õhtul.

«Olen palunud Erika tänava inimestel minuga kohtuda ja lubasin, et lõpetan ebamäärase olukorra. Inimesed on juba küllalt kannatanud, samas rusub teadmatus ka aidsiennetuskeskuse töötajaid. Pikaajalise probleemi lahendusest tahan rääkida esmalt inimestele, keda see otseselt puudutab – ehk kohalikele inimestele ja süstlavahetuspunkti esindajatele,» ütles Kaljulaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles