Tallinn küsib kolme olulise tee-ehituse kohta linnakodanike arvamust

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevane Reidi tee läheb läbi Tuukri tänava ja sadama-ala vahele jäävalt tühermaalt, kus praegu pesitsevad kodutud.
Tulevane Reidi tee läheb läbi Tuukri tänava ja sadama-ala vahele jäävalt tühermaalt, kus praegu pesitsevad kodutud. Foto: Tairo Lutter

Tallinna linnaplaneerimise amet korraldab kolme suure tee-ehitusprojekti eskiislahendusi tutvustavad avalikud arutelud.

Arutelud toimuvad Kultuurikatlas algusega kell 16 järgmistel kuupäevadel:

esmaspäeval, 11. aprillil kell 16 Reidi tee eskiisi tutvustus ja arutelu;

teisipäeval, 12. aprillil kell 16 Gonsiori tänava eskiisi tutvustus ja arutelu;

esmaspäeval, 18. aprillil kell 16 Haabersti liiklussõlme eskiisi tutvustus ja arutelu.

Reidi tee projekti tulemusel ehitatakse uus tänav lõigus Jõe tn – Russalka ristmik 1,7 kilomeetri ulatuses tähtsate võrgutaristute kitsaskohtade kõrvaldamise ja säästva transpordi edendamisega. Rekonstrueeritakse umbes 1,05 kilomeetrit teid ning rajatakse umbes 2,3 kilomeetrit jalgratta- ja jalgteid, muuhulgas rajatakse uus rannapromenaad.

Gonsiori tänava rekonstrueerimise projekti eesmärgiks on ühistranspordi ühenduskiiruse suurendamine, erasõidukitele kesklinna suunalise liikluse piiramine ja liiklusvoo sujuvamaks muutmine, et vähendada müra, vibratsiooni ja heitgaaside negatiivset mõju linnakeskkonnale ning ohutuma liikluskeskkonna kujundamine. Ettepaneku kohaselt jääb Gonsiori tänaval läbivana alles kaks ühistranspordirada ja linnast väljuv suund autoliiklusele.

Haabersti ristmiku rekonstrueerimise projekti tulemusel rekonstrueeritakse Haabersti ristmik koos mahasõitudega. Oluliseks osaks projekti juures on asjaolu, et taristu rekonstrueerimisel luuakse ühistranspordile eelisõigus ühistranspordiradade väljaehitamisega ning rajatakse kergliiklustunnel Paldiski maantee lääneküljele.

Kõik nimetatud tee-ehitusprojektid on kavas ellu viia hiljemalt aastaks 2020.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles