Tallinna Kesklinna vanem astub kohtu ette mais

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Nääme
Alar Nääme Foto: Liis Treimann

Harju maakohtus toimus täna eelistung Tallinna Kesklinna vanema Alar Nääme üle, kes sai aasta algul süüdistuse omastamises.

Maakohtu pressiesindaja ütles Postimehele, et eelistungil lepiti kokku, et Nääme peab kohtu ette astuma 16. mail.

Nimelt süüdistab riigiprokuratuur Tallinna Kesklinna linnaosa vanemat, keskerakondlast Alar Näämet omastamises. Süüdistuse järgi kulutas Nääme enda tarbeks ligi 2800 eurot linna raha.

Süüdistuse järgi korraldas keskerakondlane mullu jaanuaris ja veebruaris kaks kontserti Valga kultuuri- ja huvialakeskuses. Kontserdid olid osalejatele tasuta ning süüdistuse kohaselt olid need korraldatud selleks, et mõjutada kohalikke valijaid andma 2015. aasta riigikogu valimistel oma hääl just Näämele endale, lisas prokuratuur.

Nääme oli tollal Keskerakonna riigikogu kandidaat Valga-, Võru- ja Põlvamaal ning töötas Tallinna Kesklinna linnaosa vanema ametikohal.

Näämet süüdistatakse selles, et vältimaks valimiskampaaniaks isikliku raha kasutamist, korraldas ta ürituste kulude tasumise Tallinna Kesklinna valitsuse eelarvest. Süüdistuse järgi tasuti Tallinna Kesklinna valitsuse eelarvest nii ürituste üüri-, kuid ka transpordi-, toitlustamise-, muusika- ja tehnika rendi arveid. 

Eeluurimisel kogutud andmete järgi korraldas Nääme Valga elanike kontsertidele kutsumise flaieritega, mis ühtlasi tutvustasid Näämet kui riigikokku kandideerijat, sisaldasid Keskerakonna sümboolikat ja kandidaadi valimislubadusi.

Kriminaalmenetluse viis läbi kaitsepolitseiamet ning juhtis riigiprokuratuur. Nääme ise ei soostunud jaanuari alguses talle esitatud süüdistust kommenteerima. «Ma ei oska seda kuidagi kommenteerida. Kommentaare jagatakse siis, kui asjad on mingilgi moel saanud oma lõpu,» ütles ta toona Postimehele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles