Politsei paneb täna juhid puhuma (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politseinikud kontrollivad täna kogu Eestis sõidukijuhtide kainust. Hommikul viis politsei Tallinnas Suur-Ameerika tänaval läbi operatsiooni «kõik puhuvad», mille käigus tabati neli alkoholi tarvitanud juhti. 

Kohal viibinud Postimehe fotograafi kinnitusel tabati näiteks kella 10.15 paiku üks joobes naisterahvas, kes plaanis kell 11 väljuvale lennule jõuda. Naisel oli kaine kaasreisija, kes sõitis ise lennujaama.

Politseinikud kontrollivad täna, 27. märtsil kogu Eestis sõidukijuhtide kainust, teatas Politsei- ja Piirivalveameti (PPA) pressiesindaja.

PPA juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo tõdes, et üleriigilisi reide läbi viies tabab politsei alati inimesi, kes juhivad sõidukit ebakainena.

Ta rõhutas, et turvaliseks liiklemiseks peavad kõik juhid veenduma oma kainuses, sest häiritud reaktsiooniga inimesed on väga ohtlikud ning ei hinda oma võimeid adekvaatselt.

Eelmise ööpäeva jooksul tabati kokku kaks narko- ja 41 alkoholi tarvitamistunnustega mootorsõiduki juhti.

Käesoleval aastal on tabatud 73 narko- ja 1442 alkoholijoobes juhti. Nende süül on toimunud 22 liiklusõnnetust, milles on saanud 34 inimest vigastada.

2015. aastal tabati 7878 joobes juhti, neist 280 olid narkojoobes. Samal aastal toimus 1359 inimkannatanuga liiklusõnnetust, millest 138 olid põhjustatud joobes juhi poolt. Nendes õnnetustes sai vigastada 182 ja hukkus 15 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles