Paldiski maantee remont sunnib Tallinnas tuhanded autod ümbersõidule (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Tallinnas Haabersti linnaosas algab esmaspäeval kolm kuud kestev Paldiski maantee lõigu remont, mis sunnib tuhanded autod otsima igapäevaselt alternatiivse teekonna.

Teetööde ajal pääsevad Paldiski maantee Järvekalda tee ja Järveotsa tee vahelisest lõigust otse läbi üksnes linna ja maakondade liinibussid. Selleks rajatakse ajutine üherajaline busside läbipääs koos sõidusuundi vaheldumisi reguleeriva lahendusega.

Umbes ühe kilomeetri pikkune Paldiski maantee lõik on 4. aprillist kuni 30. juunini tavaliiklusele suletud. Ehituse ajal rajatakse teelõigule katseliselt uudne betoonkattega tee.

Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakond soovitab tee rekonstrueerimise ajal kasutada ümbersõiduks Astangu tänavat, Järveotsa teed, Kadaka teed, Tammsaare teed ja Ehitajate teed.

Liiklusvoogude muutus suurendab Paldiski maantee, Kadaka tee ja Akadeemia tee ristmiku ning Kadaka ja Tammsaare tee ristmiku läbimiseks kuluvat aega.

Linna sissesõiduks soovitab transpordiamet kasutada võimalusel alternatiivsete  marsruutidena Harku teed Tabasaluni ning sõita sealt edasi Ranna tee ja Rannamõisa tee kaudu Haabersti ringile. Kesklinna ja Lasnamäe suunale sõitjatele soovitab amet sõita mööda Tallinna ringteed Maardu suunas ning siseneda linna Pärnu maantee, Vabaduse puiestee või Männiku tee kaudu.

Liiklusolud muudab pingeliseks ka see, et juba märtsi algusest on teetöödeks suletud Pärnu maantee lõik Kitsarööpa teest Järve keskuseni. Seega ei tasu sõidukijuhtidel seda marsruuti ümbersõiduks kasutada.

Tallinn rajab esmaspäevast kinni minevale Paldiski maantee lõigule uudse betoonkatte, et testida selle sobivust linnas. Ehitusobjekti peatöövõtja on Lemminkäinen Eesti AS. Teelõigu eksperimentaalset betoonosa ehitab saksa allhankija. Projekti koostas G.E.O Grupp OÜ. Ehitustööde lepinguline kogumaksumus on 1,9 miljonit eurot.

Samal teelõigul valmis 2015. aastal kommunaalameti tellimusel ligi 800 meetri pikkune ja  nelja meetri laiune valgustatud kergliiklustee, mille kulud kaeti  85 protsendi ulatuses Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles