Tallinna Linnatranspordi AS ostab 30 uut diiselbussi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
allinna linnaliinibuss.
allinna linnaliinibuss. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) kuulutas täna välja riigihanke 30 uue diiselbussi ostmiseks.

TLT juhatuse esimehe Enno Tamme sõnul on hanke näol tegemist osaga bussiveeremi plaanipärase uuendamise strateegiast, millega on tõsiselt tegeletud alates üleminekust tasuta ühistranspordile 2012. aastal. «Oleme viimastel aastatel kulutanud olulisi vahendeid uute busside muretsemiseks ning saavutanud olukorra, kus üle poolte käigusolevatest bussidest vastab Euro 5 ja Euro 6 ülikõrgetele saastenormidele ning linlaste mugavusootustele. Tallinlasi teenindavad bussid muutuvad üha kaasaegsemateks, ökonoomsemateks ja ohutumateks,» selgitas Tamm.

Hankega soovib TLT soetada sõitjate teenindamiseks 20 kaheteljelist kolme uksega 12 meetri pikkust linnaliinibussi ning 10 kolmeteljelist nelja uksega liigendbussi. Bussid peavad vastama Euro 6 saastenormidele.

Aastatel 2012-2015 on TLT soetanud 100 Euro 5 normidele ning 64 Euro 6 saastenormidele vastavat bussi. Eelmisel aastal ostis TLT kokku 44 uut linnaliinibussi, millest 24 olid Volvo diiselelektri hübriidbussid ning 20 firma MAN diiselbussid.

Lisaks väljakuulutatud 30 diiselbussi hankele valmistub TLT veel sellel kuul kuulutama välja riigihanget 20 diiselelektri hübriidbussi soetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles