Kontaktliinide jäätumine seiskas Tallinnas trammid ja trollid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kontaktliinide jäätumise tõttu seiskus neljapäeva pärastlõunal Tallinnas trammi- ja trolliliiklus, mis taastub ilmaolude paranedes.

Kell 19.30 teatas trollidispetšer, et kõik trollid on taas liikvel. «Mõnest kohast veel liin sädeleb,» märkis ta. See aga dispetšeri sõnul ohtu ei kujuta. «Kuni liin päris jäässe ei lähe, ei juhtu midagi.»

Kella 19 paiku ütles trammidispetšer, et olukord trammiliikluses on juba parem. «Ülemiste liin hakkas uuesti tööle kella kuue paiku, enne seda sõitis juba Kadriorg-Kopli. Praegu on ainult osa neljanda liini juhte kinni uues Ülemiste jaama peatuses,» rääkis ta.

Tartu mnt trammid seisavad libedusreas. Foto: lugeja pilt
Tartu mnt trammid seisavad libedusreas. Foto: lugeja pilt Foto: Lugeja pilt

Dispetšer selgitas, et trammid jäid teineteise taha järjekorda sellepärast, et kõige ees hoidis liiklust kinni üks uus tramm, mida ei saadud tööle. Nüüdseks on olukord dispetšeri sõnul lahenenud.

Kella 17 paiku ütles trammi dispetšer, et trammid endiselt seisavad. Sõita üritatakse vaid Kadrioru-Kopli liinil Kopli poolses otsas. «Head lahendust me praegu ei näe,» ütles dispetšer. Kõik uued trammid seisavad.

Inimesed Hobujaamas trammi ootamas. Foto:
Inimesed Hobujaamas trammi ootamas. Foto: Foto: Eero Vabamägi
Balti jaamast startinud tramm, mis on ülerahvastatud. Foto:
Balti jaamast startinud tramm, mis on ülerahvastatud. Foto: Foto: Eero Vabamägi
Inimesed Balti jaamas trammi ootamas. Foto:
Inimesed Balti jaamas trammi ootamas. Foto: Foto: Eero Vabamägi

Tallinna Linnatranspordi AS-i pressiesindaja Urmas Tooming ütles BNSile, et elektritranspordi liiklus seiskus kontaktliinide jäätumise tõttu pärast kella 15 ja see taastatakse ilmaolude paranedes. Tooming lisas, trammide asemel pani firma Kopli ja Hobujaama tänava vahel sõitma kaks bussi.

Tallinna infotelefonilt öeldi, et mõnda trammi ja trolli võib liinil küll näha, kuid nende asemel võiks eelistada siiski bussiga sõitmist, kuna elektritransport ei püsi graafikus, sõidetakse väga aeglaselt. Uuemad trammid ei sõida üldse. Hetkel ei ole teada, millal võiks olukord paraneda.

Kaarli kiriku juures seisis näiteks kella 16.45 paiku järjest seitse trolli, kinnitas Postimehe fotograaf.

«Pöörane olukord! Inimesed kukuvad järjest. Autodel on paks jääkiht peale tekkinud, kõik on hetkega ära külmunud,» kirjeldas olukorda üks Postimehe lugeja.

Raskete ilmastikuolude tõttu on häiritud ka Elroni rongiliiklus. Ettevõtte kodulehelt on näha, et suurem osa ronge hilineb alates kella 14.30 just ilmastikuolude tõttu.

Elroni kommunikatsioonijuht Mai Vahtrik ütles Postimehele kella 16.30 ajal, et praeguse seisuga hilineb seitse reisi. «Vihm kipub kontaktvõrgul jäätuma, mistõttu on tõepoolest praegu mõningaid hilinemisi,» selgitas ta.

Praegu tegeletakse elektriliini puhastamisega. «Loodame, et hilinemised ei suurene,» lisas Vahtrik.

Elektrilevi kommunikatsioonispetsialisti Maret Reinumägi sõnul pole jäävihm elektriliinidele veel mõju avaldanud. Kuna ööseks lubatakse halva ilma jätkumist, siis ollakse valmis reageerima. Ka Tallinna Lennujaamas töötab kõik nagu õlitatult.

Ka Ilmateenistus hoiatab, et jäiteoht on üle Eesti tervelt 13 maakonnas (kaardil kollasega – toim.) Jäiteohtu pole vaid Saare- ja Hiiumaal.

Hoiatuste kaart. Autor: ilmateenistus.
Hoiatuste kaart. Autor: ilmateenistus. Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles