Jahimehed küttisid Tallinnas Paljassaare poolsaarel 18 metssiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahimehed küttisid Paljassaares sigu ka novembris. Siis said kütid kätte 21 metssiga.
Jahimehed küttisid Paljassaares sigu ka novembris. Siis said kütid kätte 21 metssiga. Foto: Jaanus Lensment

Jahimehed küttisid reedel Tallinnas Paljassaare poolsaarel 18 metssiga, kuid umbes kuus siga jäi sinna alles.

«Küttisime kaks kulti, kolm emist ja ülejäänud olid põrsad,» ütles Harju jahiseltsi esimees Rein Sõitja pärast jahti BNSile. «Tornist oli hea vaadata, kuidas sead käisid üle jäätunud valgete laikude, lumi aitas meid täna palju. Üks mees sai neli siga maha, sattus sellise koha peale, kus sead pidevalt tulid.»

Sõitja sõnul jäi Paljassaarde alles viis või kuus metssiga, kelle jahimehed loodavad tabada sügisel.

Jahil osales 88 kütti. "Plaanisime küll väiksema meeste arvuga, aga kõigile eelmine jaht väga meeldis ja nad tahtsid tulla," ütles Sõitja, kelle sõnul oli enamik mehi Harju jahiseltsist.

«Sead lähevad meeste vahel jagamisele, eks nad suures osas konservideks tehakse,» rääkis Sõitja. Ta lisas, et Paljassaare elukatelt sigade Aafrika katku proove ei võeta.

Mullu novembri lõpus küttisid 95 jahimeest Paljassaares 21 metssiga, teiste hulgas lasti seal maha üks hiiglaslik kult. «Reedel tabasime kaks kulti, kellest üks oli ka suur, kuid mullu kütitust veidi väiksem,» rääkis Sõitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles