Opositsioon hakkab homme hommikul Taavi Aasa umbusaldama

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Aas
Taavi Aas Foto: Eero Vabamägi

Teisipäeval kell 9.00 algab Tallinna linnavolikogus erakorraline istung, mille päevakorras on üks punkt – umbusalduse avaldamine linnapea ülesandeid täitvale abilinnapeale Taavi Aasale.

Umbusalduse avaldamise algatasid 21 linnavolikogu liiget Isamaa ja Res Publica Liidu ning Reformierakonna fraktsioonist.

«Alates Edgar Savisaare tagandamisest Tallinna linnapea ametist täidab linnapea ülesandeid abilinnapea Taavi Aas. 7. jaanuaril 2016 esitas riigiprokuratuur süüdistuse Kesklinna linnaosavanema Alar Nääme suhtes. Süüdistuse järgi kulutas Nääme enda tarbeks ligi 2800 eurot linna raha, korraldades selle eest Valgas üritusi, mille eesmärk oli mõjutada kohalikke valijaid andma 2015. aasta riigikogu valimistel oma häält Alar Näämele. /…/ Linnapea kohuseid täitval abilinnapeal on kohustus reageerida niivõrd tõsisele süüdistusele, võttes ette vajalikke samme. Eriti arvestades, et Kesklinna halduskogu otsustas oma 12. jaanuari koosolekul, et halduskogu hinnangul peab Alar Nääme süüdistuste tõttu ametist lahkuma,» seisab umbusaldusavalduses.

Umbusaldajad taunivad ka Põhja-Tallinna vanema Karin Tammemäe tegusid. «Põhja-Tallinna linnaosavanem Karin Tammemägi on enda valitsetavas linnaosas andnud oma alluvatele eelistingimustega, väljaspool järjekorda üürile linnale kuuluva munitsipaalkorteri. Lisaks on Põhja-Tallinna linnaosavanem mitmes episoodis kasutanud oma tarbeks ning erakonna reklaamimiseks linnaosa vahendeid, olnud seotud nii apteekide kinkekaartide kui ka 14 000 euro eest kommipakkide jagamisega. Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjon leidis augustis oma kontrollaktis muu hulgas, et Põhja-Tallinna linnaosavalitsus on linnaosa eelarve kasutamisel rikkunud mitmeid õigusakte,» kirjutavad umbusaldajad.

«Abilinnapea Taavi Aas ei ole võtnud Alar Nääme korruptsioonisüüdistuste kohta seisukohta ning linnavalitsus ei ole teinud mitte ühtegi käiku, millega tagada Kesklinna valitsemise läbipaistvus, demokraatlikkus ja usaldusväärsus. Samuti ei ole linnavalitsus Taavi Aasa juhtimisel suutnud adekvaatselt reageerida Karin Tammemäe tegevusele, mis ühemõtteliselt kahjustab nii Põhja-Tallinna kui ka kogu linna huve. Tulenevalt eeltoodust ei pea eelnõule alla kirjutanud linnavolikogu liikmed võimalikuks Taavi Aasa jätkamist abilinnapeana,» öeldakse umbusaldusavalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles