Tallinna Pargi & Reisi süsteem võitis rahvusvahelisel konkursil esikoha

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pargi & Reisi parkla Narva maanteel Oru hotelli ees.
Pargi & Reisi parkla Narva maanteel Oru hotelli ees. Foto: Tairo Lutter

Tallinna transpordiamet ja nutikaid ühistranspordisüsteeme arendav Eesti ettevõte Ridango võitsid mainekal Transport Ticketing & Passenger Information Global Awards konkursil auhinna parima piletisüsteemi operaatori kategoorias.

Londonis toimunud auhinnatseremoonial tunnustati Tallinna ühistranspordis kasutusel olevat piletimüügisüsteemi Pargi & Reisi laiendust, mis annab ōiguse nii tasuta parkimiseks kui ka tasuta ühistranspordi kasutamiseks sõltumata autoomaniku elukohast, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Globaalsel valdkonna auhindade üritusel olid nominentide seas maailma juhtivad suurfirmad. «Tallinna transpordiamet on olnud väga innovatiivne klient,» ütles firma tegevjuht Erki Lipre. «Oleme Tallinna piletisüsteemi koostöös transpordiametiga pidevalt täiustanud, laiendanud selle kasutusvaldkondi ning pakkunud reisijatele järjest mugavamaid võimalusi.»

Transpordiameti piletisüsteemi juhtivspetsialisti Tiit Laiksoo sõnul on Ridango välja arendanud uuendusliku piletisüsteemi, mille ülesehitus teeb võimalikuks selle laiendamise ka teistesse valdkondadesse. «Ridango on edukalt aidanud meil laiendada piletimüügisüsteemi kasutust linnale olulistes valdkondades, mille heaks näiteks on ka Pargi ja Reisi lahendus,» ütles Laiksoo.

Ridango, endise nimega Ühendatud Piletite AS, on Tallinnas 2009. aastal asutatud kiiresti arenev Eesti tehnoloogiaettevõte, mis tegeleb ühistranspordi pileti- ja makselahendustega ning reaalajas toimivate infosüsteemide loomisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles