Kaitsja asub taotlema Savisaare meeriametist kõrvaldamise tühistamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoolimata ametist kõrvaldamisest jätkab Edgar Savisaar Tallinna linnapeana esinemist. Eile tervitas ta meerina Lasnamäe elanikke.
Hoolimata ametist kõrvaldamisest jätkab Edgar Savisaar Tallinna linnapeana esinemist. Eile tervitas ta meerina Lasnamäe elanikke. Foto: Mihkel Maripuu

Edgar Savisaare kaitsja vandeadvokaat Oliver Nääs asub peagi taotlema Savisaare linnapea ametist kõrvaldamise otsuse tühistamist.

Nääsi sõnul väljastas Harju maakohus Savisaare meeriametist kõrvaldamise kohta määruse 30. septembril ning vastavalt seadusele on võimalik selle ümbervaatamist taotleda nelja kuu möödumise järel. «See aeg jõuab kätte käesoleva nädala laupäeval, mis tähendab, et reaalselt saab taotluse esitada järgneval tööpäeval ehk 1. veebruaril. Savisaar kindlasti kavatseb seda võimalust kasutada,» ütles Nääs BNSile.

Harju maakohtu ja Tallinna ringkonnakohtu määrused korruptsioonikahtluse alla langenud Edgar Savisaare Tallinna linnapea ametist kõrvaldamise kohta jäid lõplikult jõusse detsembri alguses, kuna riigikohus ei võtnud Savisaare kaitsja vandeadvokaat Oliver Nääsi määruskaebust siis menetlusse.

Tallinna linnavolikogu kaebuse alusel Tallinna linnapea Edgar Savisaare ametist kõrvaldamist vaaginud riigikohus leidis 15. jaanuaril, et see oli Savisaare korruptsioonikaasust arvestades igati pädev meede.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles