Järgmisel aastal kaob Tallinnast üheksas trolliliin

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trollibussiga kesklinna sõitnud poiss jäi kadunuks. Paar tundi hiljem leiti ta tervena.
Trollibussiga kesklinna sõitnud poiss jäi kadunuks. Paar tundi hiljem leiti ta tervena. Foto: Peeter Langovits

Vanad Škoda trollid sõidavad Tallinnas allesjäänud trolliliinidel tuleva aasta suveni, mil suletakse trolliliin number 9.

«Vanad Škoda trollid sõidavad liinil veel kuni 2017. aasta suveni. Siis algab seoses Kopli suuna trammitaristu rekonstrueerimisega Sõle tänava veoalajaamade vahetamine uute vastu ning sellega seoses suletakse 9. trolliliin,» ütles Tallinna Linnatranspordi AS-i (TLT) pressiesindaja Urmas Tooming. «Pärast alajaamade uuendamist on loodud tehnilised eeldused teise põlvkonna ehk kiirlaadimisega hübriidbusside kasutuselevõtuks,» lisas ta.

Trollide kontaktliinide eemaldamine Väike-Õismäel ja Paldiski maanteel Toomingu sõnul juba käib ja umbes kolmandik kontaktliine on maha võetud. Alates 1. jaanuarist sulges Tallinn trolliliinid number 6 ja 7 ning tööd alustasid bussiliinid number 42 ja 43, mida teenindavad peamiselt hübriidbussid Volvo 7900 Hybrid.

Mõnikord on liinidel numbr 42 ja 43 siiski näha asendusbussina sõitmas ka diiselbusse. Selleks on Toomingu sõnul olnud erinevaid põhjusi, näiteks on hübriidbuss sattunud liiklusõnnetusse või on juht on haigestunud. «Kuna TLT eesmärk on sõitjaid võimalikult hästi teenindada, siis diiselbussi asendusbussina kasutamine on kindlasti parem lahendus, kui üldse mitte mingit bussi hübriidi asemel liinile panna,» ütles Tooming.

Pärast trolliliini number 9 sulgemist tuleva aasta suvel jääb Tallinna kuni uute Solaris Trollino tüüpi trollibusside amortiseerumiseni alles vaid neli kesklinna ja Mustamäe vahelist trolliliini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles