Kaks liitrit metadooni röövinud mees tabati samal päeval

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metadoon.
Metadoon. Foto: Liis Treimann

Eile hommikul röövis 37-aastane mees Põhja-Tallinnas asuvast raviasutusest kaks liitrit metadooni, politsei tabas röövli samal päeval.

37-aastane mees ründas Sõle tänaval asuvas metadoon-asendusravi punktis gaasiga 50-aastast meestöötajat ning röövis kaks liitrit metadooni. Kahtlustatav peeti hiljem samal päeval kinni ning politsei sai kätte ka röövitud metadooni.

Seda, kui suur oleks röövitud metadoonikoguse hind mustal turul või kui palju doose sellest saaks, on Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrichi sõnul keeruline hinnata.

«Sõltlaste vajadus metadooni järele on erinev. Alustatakse umbes paarikümne milliliitriga ja need, kes on raviga nii kaugele jõudnud, et võiksid sõltuvusest loobuda, võtavad umbes sada milliliitrit. See doos, mida iga narkomaan oma olukorra leevendamiseks peab võtma, on väga individuaalne. Nii ongi väga raske öelda, mitu doosi röövitud kogusest oleks saanud. Aga igal juhul oli tegemist suure kogusega,» selgitas Uldrich.

Metadoon-asendusravi on narkoloogias morfinismi korral kasutatav asendusravi meetod, mille puhul kasutatakse metadooni. Ravi üks eesmärk on anda võimalus narkomaanile mitte kulutada oma raha mustalt turult narkootikumide ostmiseks ja seeläbi anda võimalus narkomaanile oma elukvaliteedi tõstmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles