Halduskogu soovib Kesklinna vanema Alar Nääme ametist lahkumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Nääme lahkub ametist.
Alar Nääme lahkub ametist. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tallinna Kesklinna halduskogu otsustas teisipäeval, et prokuratuurilt omastamissüüdistuse saanud keskerakondlasest kesklinna vanem Alar Nääme peaks ametist lahkuma.

Nääme korraldas kesklinna raha eest valimisüritusi enne riigikogu valimisi Valga kultuuri- ja huvialakeskuses, teatas kesklinna halduskogu revisjonikomisjoni juht Allan Allmere. Möödunud nädalal esitas prokuratuur talle süüdistuse omastamises.

«Keskerakond ajab pidevalt segamini enda ja linna rahakotti. Selline teguviis kahjustab linna mainet ja on kuritegelik,» lisas Allmere. «Revisjonikomisjon arutas olukorda ja leidsime, et teemat tuleks arutada ka halduskogus. Tegime ettepaneku, mille kohaselt Nääme peaks koheselt ametist tagasi astuma.»

Allmere ettepanekul lisati kesklinna halduskogu päevakorda punkt, millega tehti ettepanek Nääme ametist taandamiseks. Päevakorrapunkti poolt hääletas 11 halduskogu liiget ja vastu oli viis liiget. Ettepanek suunatakse edasi Tallinna linnavalitsusele arutamiseks.

Linnaosade halduskogude otsused on soovituslikud.

Riigiprokuratuur süüdistab Näämet omastamises ligi 2800 euro ulatuses. Süüdistuse kohaselt vältis Nääme valimiskampaaniaks isikliku raha kasutamist ja korraldas ürituse Tallinna Kesklinna valitsuse kulul. Süüdistuse järgi tasuti kesklinna valitsuse eelarvest ürituste üüri-, kuid ka transpordi-, toitlustamise-, muusika- ja tehnika rendi arveid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles