IRL ja sotsid nõuavad Kesklinna vanema lahkumist

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Nääme.
Alar Nääme. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tallinna linnavolikogus opositsioonis olevate IRLi ja sotsiaaldemokraatide esindajad nõuavad omastamises süüdistatava Alar Nääme viivitamatut lahkumist Tallinna Kesklinna vanema ametist.

«Loodame, et linnapea ülesannetes Taavi Aas tegutseb keskerakondlasele ebatüüpiliselt ning vabastab koheselt kesklinna linnaosavanema Alar Nääme ametist, et ta saaks keskenduda oma õiguste kaitsmisele,» ütles volikogu SDE fraktsiooni liige Hanno Matto.

Matto on seisukohal, et Alar Nääme jätkamine linnaosavanemana mitte ainult ei kahjusta Tallinna mainet, vaid demoraliseerib kogu linnaosavalitsuse ausate ametnike tööd ning on vastuolus hea juhtimistavaga.

«Antud kaasus näitab selgelt, et Keskerakond on kasutanud oma valimiskampaanias kuritegelikul teel saadud maksumaksja raha. Loogiline oleks, et ka Valga keskerakondlased võtaksid Alar Nääme osas õiglase seisukoha tema kuulumise osas Valga linnavolikokku,» lisas Matto.

Ka linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimehe Madis Kübara sõnul tuleb Näämel viivitamatult ametist lahkuda. «Nääme on saanud kriminaalsüüdistuse enda juhitava linnaosa raha kõrvale kantimises ja selle eest enda kampaania korraldamises. Taolised süüdistused on äärmiselt tõsised ning kahtlemata ei tohi selline inimene enam pealinna juhtivas ametis töötada,» sõnas Kübar.

«Juba möödunud sügisel nõudis IRL linnavalitsuselt Nääme ametist vabastamist, kuna lisaks raha omastamisele oli Nääme andnud uurimise asjaolude kohta valeväiteid,» ütles Kübar. «Nääme, kes oli teadlik, et tema korraldatud propagandaüritused ei ole kuidagi Valga linnaga seotud, valetas, nagu tuleneks vajadus enne valimisi Tallinna vahendite eest Valgas üritusi korraldada linnadevahelisest koostööleppest.»

Kübara sõnul oleks Alar Nääme poolt ainuõige sellises olukorras ise tagasi astuda, vastasel juhul on linnavalitsusel kohustus Nääme ametist vabastada.

Prokuratuuri süüdistuse järgi korraldas keskerakondlane Nääme 2015. aasta jaanuaris ja veebruaris kaks kontserti Valga kultuuri- ja huvialakeskuses. Kontserdid olid osalejatele tasuta ning süüdistuse kohaselt olid need korraldatud selleks, et mõjutada kohalikke valijaid andma 2015. aasta riigikogu valimistel oma hääl Alar Näämele. Nääme oli tollal Keskerakonna riigikogu kandidaat Valga-, Võru- ja Põlvamaal ning töötas Tallinna Kesklinna linnaosa vanema ametikohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles