Linn paigaldas Raimond Valgre hauale helilooja nimelise pingi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Linnavalitsuse pressiteenistus

Jõulude eel paigaldas linn Metsakalmistul helilooja Raimond Valgre hauaplatsile temanimelise pingi ja korrastas hauaplatsi.

Abilinnapea Arvo Sarapuu märkis, et see on vähim, mida linn saab teha rahva poolt armastatud ning tunnustatud helilooja ja muusiku mälestuseks, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. «Tallinna Kalmistud on kenasti korrastanud hauaplatsi ning paigaldanud helilooja nimelise pingi, kus saab käia rahus mõtisklemas,» sõnas Sarapuu.

Haua kõrvale paigaldatud pingi disainis on kasutatud merelainete pehmeid jooni, kuna Raimond Valgre eluloost on selgunud, et tema õnnelikumad hetked peale lapsepõlve aastate on seotud merega – Pärnu ja Tallinnaga. Nii on pingi kujundus lihtne ja lakooniline. Valitud on seljatoeta pink, et pingi kõrgus oleks kooskõlas ümbritsevate hauakividega ega tuleks liialt esile. Pingile on graveeritud Raimond Valgre nimi.

Korrastustööde käigus vahetati välja haua keskel olev liiv, mis samuti sobib mere kontseptsiooniga. Haual paiknevate hauatähiste ette on rajatud lillede istutamiseks ala, kuhu praegu on istutatud kanarbikud. Tööd tegi Tallinna Kalmistud ja tööde maksumus oli umbes 800 eurot.

Raimond Valgre (1913-1949) oli üks tuntumaid eesti heliloojaid, kelle laulud on muutunud üldrahvalikeks lauludeks. Raimond Valgre on loonud ligi sada laulu ja tema loomingut on kasutatud mitmete teiste eesti heliloojate töödes, samuti mitmetes eesti filmides. Raimond Valgre suri 31. detsembril 1949. aastal Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles