Balti Jaama turg kolib ümberehituse ajaks ära

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana hea Balti jaama turg läheb põhjalikku remonti ja saab täiesti uue ilme.
Vana hea Balti jaama turg läheb põhjalikku remonti ja saab täiesti uue ilme. Foto: Mihkel Maripuu

Alates 1. jaanuarist on Balti Jaama turg ajutiselt suletud ning  turukauplejad kolivad kõrvalkinnistule Telliskivi 62 rajatud ajutisele DEPOO turule.  

Kolimine on vajalik Balti Jaama turu praeguses asukohas käivituvate ulatuslike rekonstrueerimistööde tõttu, mille lõppemisel valmib 2017. aasta kevadel uus kaasaegne turukompleks.

DEPOO turul alustatakse kauplemisega 5. veebruaril.

Ajutiselt rajatud DEPOO turul saab olema esindatud kogu praegune Balti Jaama turu kaubavalik - müüakse toidukaupu, riideid, jalatseid, kodukaupu ning vanavara ja antiiki.

Klientidele paigaldatakse turu uue asukoha leidmise hõlbustamiseks suunaviidad, mis juhatavad külastajad turu praegusest asukohast DEPOO turule. Samuti teavitatakse inimesi turu uuest asukohast avamiseelse otsepostituskampaaniaga.

Kinnistute omaniku Astri Gruppi kuuluva Astri Kinnisvara OÜ juhatuse liikme Tarmo Kleimanni sõnul on uuel turul saadaval kogu vana Balti Jaama turu kaubavalik ning kõigil igapäevastel müüjatel säilib kauplemisvõimalus. «Paranevad aga tingimused - seda nii kauplejate kui ka ostjate jaoks,» sõnas Kleimann.

Kevadel on plaanis DEPOO turu Telliskivi Loomelinnaku poolses osas avada toidutänava ala. «Plaan on pakkuda tänavatoidu valmistamise ja müügi võimalusi kodumaistele toiduvalmistajatele - populaarsed värskelt valmistatud burgerid, tervislikud wok-toitud, sushi, pelmeenid, kebabid -  kõik need saavad tänavatoidualal esindatud olema. Piisava kliendihuvi korral plaanime tänavatoidu ala hoida lahti ööpäev läbi,» ütles Kleimann.

Tänavatoiduala ühe osana on kinnistu omanikul koostöös üürnikuga plaanis anda uus elu ka kahele DEPOO ees parkivale päevinäinud vagunile, millest tõenäoliselt saavad toidutänava suurimad tõmbenumbrid. Neist üks - Moskva rongi restoranvagun - jääbki restoranvaguniks selle sõna kõige otsesemas tähenduses. Kõrval seisvast diiselrongi reisijatevagunist saab aga klubivagun. Vaguneid hakkab omavahel ühendama perroon, millele rajatakse mõnus suvine istumisala.  Meelelahutus- ja toitlustuskoha nimigi on valitud piirkonna ajalugu ja eripärasid silmas pidades - PEATUS.  

DEPOO toidutänav koos vahvate vagunitega jääb avatuks ka pärast seda, kui ajutiselt DEPOOS tegutsev Balti Jaama turg oma tavapärasele kohale tagasi kolib. Toidutänaval on plaanis hakata korraldama ka avalikke üritusi.

Balti Jaama turu kinnistute arendaja on Astri Gruppi kuuluv Astri Kinnisvara OÜ.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles