Aastavahetus Vabaduse platsil saabub superstaaride ja efektse ilutulestikuga

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Uue aasta vastuvõtmisel Tallinnas Vabaduse väljakul pakuvad ilutulestiku ning videomappingu kõrval pakuvad rohkelt emotsioone telesaates Eesti Otsib Superstaari osalejad ja hooaja võitjad.

Tallinna Kesklinna vanem Alar Nääme nentis, et aastavahetuse tähistamine linna keskväljakul sõprade seltsis head muusikat kuulates ja ilutulestikku nautides on saanud oodatud ja rõõmsaks rahvapeoks. «Aastavahetuse pidustuste traditsioon Vabaduse väljakul jätkub ning saab aasta-aastalt juurde järjest huvitavamaid nüansse. Tänavu näiteks annab sündmusele efektsust ning uut hingamist videomapping,» lausus Nääme.

Õhtu algab Vabaduse platsil kell 22.45 Erkki Sarapuu juhtimisel. Tuntud raadio- ning telesaate juht mängib muusikat ning tutvustab põgusalt ees ootavat õhtut.

Tund enne südaööd alustavad esinemisega saate Eesti Otsib Superstaari võitjad ning saates osalejad ning edukat tähelendu teinud Ott Lepland, Liis Lemsalu, Gertu Pabbo ning Karl-Erik Taukar. Nende pea tunniajane kontsert toob publikuni artistide parimad palad läbi aegade.

Superstaaride kontserdile järgneb veidi enne keskööd algav videomapping, mille käigus projitseeritakse Vabaduse väljak 10 majale efektne videoinstallatsioon. Mappingu idee autor ning üks teostajatest on tallinlastele tuntud skulptor Elo Liiv.

Uus aasta saabub ilutulestikuga, mis kestab 10 minutit ja 10 sekundit. Ilutulestiku laskeala on  Harju mäel ning Hansa Ilutulestikud kunstilise juhi ja kujundava pürotehniku Sami Tammi sõnul teeb ilutulestiku eriliseks see, et kasutatakse parimat tehnikat ning töö teostavad väga suure kogemustepagasiga pürotehnikud. Juba see tagab publikule nauditava tuleetenduse. «Tekitame eri vaatepiltide vahele suurtest ilutulestikupommidest nii-öelda vahefinaalid. Taevasse lennutame 6348 lasku, mis avanevad taevalaotuses erinevateks efektideks. Pakume tallinlastele maailmaklassi aastavahetuse šõud,» kinnitas Tammi. Tammi on tänavu efektseid ilutulestiku vaatemänge korraldanud Hannoveris, Saksamaal, Berliinis ning Macaus.

Hinnanguliselt külastab aastavahetuse pidu Vabaduse platsil ligi 10 000 inimest. Peo ajal tagab avalikku korda turvafirma OÜ Meeskond Security. Turvalisuse kaalutlustel palutakse Vabaduse väljakule tulijatel pürotehnika ja klaastaara koju jätta, sest rahvamassis ja peomeeleolus võivad need osutuda ohtlikuks nii omanikule kui teistele inimestele.

Liiklus Vabaduse platsi ümbruses on 31. detsembril kella 23.30-00.30 ümber korraldatud. Kaarli puiestee on liikluseks suletud alates kella 23.30 kuni kella 00.30. Komandandi tee on suletud kella 21.30 kuni kella 00.30. Liiklus on avatud vaid ühistranspordile (va taksod) ning operatiivteenistuste sõidukitele. Sõidukijuhtidel palutakse kinni pidada liiklust reguleerivatest märkidest ning reguleerijate märguannetest.

Aastavahetuse pidu Vabaduse platsil lõpeb orienteeruvalt kell 01.00 Erkki Sarapuu muusikavalikuga. Sündmust korraldab Tallinna Kesklinna Valitsus ning see on kõikidele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles