Sotsid boikoteerivad parkimistasusid tõstvat linnavolikogu istungit

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna volikogu hääletussüsteem.
Tallinna volikogu hääletussüsteem. Foto: Ektaco

Sotsiaaldemokraadid ei kavatse osaleda homseks kokku kutsutud Tallinna linnavolikogu erakorralisel istungil, millel Keskerakond soovib kiirkorras tõsta parkimistasu pealinnas. 

Neljapäeval toimuval linnavolikogu istungil soovivad Keskerakonna saadikud kiirkorras tõsta parkimistasu Tallinna tasulisel parkimisalal. Eelnõu kohaselt tõuseb parkimistasu uuest aastast kesklinna ja vanalinna tsoonis 25 ja südalinnas 60 protsenti. 

«Möödunud nädalal toimunud linnavolikogu istungil kukkus parkimistasude tõus läbi, sest linnavalitsuse algatust ei toetanud piisav hulk keskfraktsiooni saadikuid,» ütles Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Anto Liivat. «Kohalike maksumäärade muudatused tuleb volikogus kinnitada kahel lugemisel ning vastavalt Tallinna linnavolikogu töökorrale on eelnõu läbivaatamiseks ja kirjalike muudatusettepanekute esitamiseks üldjuhul aega kuni 10 tööpäeva. Nüüd aga püüab linnavolikogu keskfraktsioon ametist kõrvaldatud linnapea Edgar Savisaare ülesandel parkimistasude tõusu erakorralisel istungil kiirkorras menetledes veel enne aasta lõppu läbi suruda.»

Liivati sõnul ei lahenda keskerakondlaste poolt aasta lõpus tallinlastele pealesunnitud «jõulukingitus», millega parkimine hakkab olema kallim kui Monacos, parkimiskohtade probleemi pealinnas. «Tallinna vana-, süda- ja kesklinnas on pisut üle 6000 parkimiskoha, aga tasuta või soodustingimustel saab nendes tsoonides parkida ca 9000 sõidukit. Lahendamata on näiteks Mustamäe, Lasnamäe ja ka teiste linnaosade parkimisprobleemid ning linnal puudub isegi parkimise korralduse arengukava, sest varasem lõpetas kehtivuse juba 2014. aastal,» selgitas Liivat.

Sotsiaaldemokraatide arvates tuleks parkimistasude tõstmisele eelistada maksimaalse lubatud parkimisaja piiramist ja rakendada eri kellaaegadel erinevaid tasutariife. «Samuti peaks linn alustama ajakohase geopositsioneerimise süsteemi loomist, kus inimestel oleks võimalik saada reaalajas infot vabade parkimiskohtade kohta, arendama edasi liinivõrku ning «Pargi ja reisi» süsteemi,» lisas Liivat.

«Vaba mandaadi põhimõtte kohaselt on saadik oma otsustes sõltumatu ning saab hääletada või jätta hääletamata oma südametunnistuse järgi. Kutsun sirgeselgseid ja arukaid keskfraktsiooni saadikuid jääma vaatamata ametist kõrvaldatud linnapea survele endale kindlaks ning langetama otsuseid oma valijate huvidest, mitte linnavalitsuse rahakoti vajadustest lähtuvalt,» ütles Liivat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles