Viimsi vallajuhid saavad kopsaka preemia

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alvar Ild.
Alvar Ild. Foto: Peeter Langovits

Tänavu mais ametisse astunud Viimsi vallavanem ja neli abivallavanemat saavad jõuludeks kopsaka preemia, mis määrati neile koalitsioonikaaslaste poolt tänasel vallavolikogu koosolekul «heade töötulemuste eest».

Vallavolikogu otsustas premeerida Viimsi vallavanemat Alvar Ildi (Reformierakond) heade töötulemuste eest käesoleva aasta teisel poolaastal 1700 euroga. Samal põhjusel otsustas volikogu maksta preemiat ka abivallavanematele.

Abivallavanem Oliver Liidemann (Keskerakond) saab 1300 eurot, Margus Kruusmägi 1350 eurot, Mati Mätlik (valimisliit Parteivaba Viimsi) 1100 eurot ja Margus Talsi (SDE) 1350 eurot.

Vallavolikogule esitatud eelnõudest ei selgunud, mille eest täpsemalt neile preemiat makstakse. «Aasta lõpus on Viimsi vald otsustanud tunnustada neid teenistujaid, kes on oma igapäevaülesannetena kokku lepitust rohkem panustanud,» selgitas Viimsi vallavalitsuse kommunikatsiooni- ja arendusjuht Liia Ringo pärast otsuse vastuvõtmist Postimehele. «Tunnustamisel lähtub vald praeguse vallavalitsuse eestvedamisel klassikalisest organisatsiooni juhtimisest, kus tasu määratakse konkreetse inimese töö tulemuste põhjal.»

Milline see panus ikkagi on, seda vastusest ei selgunud. «Kuna kõiki aspekte on keeruline kirja panna, siis pakume võimalust tulla valda kohapeale uurima, mis vahepealsel ajal vallas muutunud on,» lisas Ringo.

Vallavanema ja abivallavanemate preemia suuruse otsustab vallavolikogu, lähtudes samuti iga isiku panusest. «Juhin tähelepanu, et ettepanek viia otsustustasand preemiate küsimuses vallavalitsusest volikokku tuli praeguselt vallavalitsuselt,» märkis ta, et varasemalt vallajuhtide preemiate küsimusi volikogu tasandil otsustatud ei ole.

Preemiate suurust kommenteerides sõnas Ringo, et tegemist ei ole kindlaks määratud aastapreemiaga või kolmeteistkümnenda palgaga ehk tunnustuse suurus sõltub tehtud panusest.

Augustis kirjutas Postimees, et Viimsi vallavanema Alvar Ildi palk tõuseb 3260 eurolt 3840 euroni. Ühtlasi kaaluti nelja abivallavanema palga tõstmist 2231 eurolt 3072 euroni.

Milliste valdkondadega Viimsi vallavanem ja abivallavanemad tegelevad, saab lugeda siit: Vallavalitsuse koosseis


Viimsis vahetus võim maikuus, kui Viimsi vallavanem Jan Trei ja volikogu esimees Priit Robas sisemiste vastuolude tõttu volikogus tagasi astusid. Nende tagasiastumise otsus tulenes võimukoalitsiooni kahe osapoole, Aarne Jõgimaa juhitud valimisliidu Parteivaba Viimsi ja valimisliit Rannarahva otsusest moodustada uus võimuliit Märt Vooglaiu poolt juhitud opositsiooniga (Reformierakond, Keskerakond, SDE).

Kokkuleppe kohaselt sai Jan Trei asemel vallavanemaks reformierakondlane Aivar Ild, kes oli ka varem Viimsi vallavanemana ametis olnud.

«Jõudsime algatada Viimsi elanike jaoks oluliste objektide ehituse, tõsta õpetajate palku ja sotsiaaltoetusi. Loodan siiralt, et meie alustatud ehitustööd - Viimsi reoveepuhasti, kaasaegse jalgpalliväljaku ja staadioni ehitus jätkub sealt, kus meie tööd pooleli jäid,» avaldas Trei toona lootust.

Viimsi vallavolikogu praeguse koalitsiooni moodustasid Reformierakond viie mandaadi, SDE kolme mandaadi, Keskerakond kahe mandaadi, Valimisliit Parteivaba Viimsi kolme mandaadi ja Valimisliit Rannarahvas ühe mandaadiga. Seni kuulus Viimsi koalitsiooni Isamaa ja Res Publica Liit (IRL).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles