Fotod ja video: rikkis buss põhjustas tipptunnil Pärnu maanteel meeletu ummiku

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Pärnu maanteel ja Männiku teel ning Järvel tekkis täna hommikul suur ummik – katkise liinibussi tõttu kulus kesklinna pääsemiseks üle tunni. Hädas olid ühtviisi nii autojuhid kui ka liinibussid.

Tallinna Linnatranspordi ASi (TLT) avalike suhete spetsialist Urmas Tooming ütles Postimehele, et liinibussil number 18 tekkis hommikul kell 8 hüdraulika viga. Rikkis buss pani Tammsaare viaduktil kinni kogu ühe linna suunduva rea. Tühi buss seisis viaduktil ohutuledega.

«Meilt saadeti siit järele tehnoabi buss, aga see jäi ka ummikusse kinni. Alles kell 9.35 liiklus taastati,» sõnas Tooming.

TLT infotelefonilt öeldi, et bussid number 5, 18 ja 36 hilinevad. Buss number 18 oli kella 9 ajal hommikul graafikust maha jäänud 27 minutit ning buss number 5 juba pool tundi.

Ummikusse jäänud Postimehe ajakirjaniku Aivar Reinapi sõnul oli liiklus Pärnu poolt kesklinna sõites täielikult seiskunud – seda nii Vabaduse puiesteel kui ka Männiku suunal. Ta oli seisnud juba 51 minutit, liikudes autoga selle aja jooksul kõigest 4 km. Kesklinna jõudmiseks kulus kokku tund ja 19 minutit, tavapärase veerandtunni asemel. «Autod ei liikunud ikka vahepeal kohe mitte üldse. Ühtviisi seisid seal õnnetult sõiduautod ja bussid –lapsed jäid kooli hiljaks ja vanemad tööle,» vahendas Reinap otse ummikust. Mingit infot ümbersõidu soovituste kohta ei õnnestunud kuskilt leida ning ka uudistes ei antud infot – kus on ummik ja kuidas sellest mööduda. «Õnneks Järvevana oli lahti ja mul õnnestus sealt kaudu pääseda, kuid kes pidid Pärnu maantee kaudu linna sõitma, need jäid ummikusse veel peale mind, see on kell 9.40.»

Tallinna Linnatranspordi ASi dispetšer kinnitas kella poole 10 ajal, et praegu tegeletakse bussi äraviimise ja ummiku likvideerimisega. «Seal on tehnilise rikkega buss, mis on liiklusel ees. Nad ei saa seda eest ära, aga tegelevad probleemiga,» kinnitas ta. 

Foto: Postimees
Postimehe töötaja auto spidomeetri näit.
Postimehe töötaja auto spidomeetri näit. Foto: Postimees

Pärast poolt 10 pääses Postimehe töötaja lõpuks ummikust Järvevana teele keerates.

Ummik Tammsaare viadukti juures. 
Ummik Tammsaare viadukti juures. Foto: Postimees

Enne kella 10 oli rikkis buss Tammsaare viaduktilt ära veetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles