Näidisjoojad baari palgal: tüdrukud rikuvad oma elu baaris kliente jooma õhutades

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro/ScanPix

Ilusad tüdrukud, kes meelitavad öösel klubides mehi endale välja tegema, on tihti baari palgal.

«Ma ei ole näinud ühtki üliõnnelikku, terve psüühikaga naist, kes pikka aega selles valdkonnas töötab ja seda tööd ka tegelikult naudib. Seevastu on üsna paljudel sügav sõltuvus,» ütles MTÜ Living for Tomorrow juht Sirle Blumberg.

Eesti ööelu üsna uus teema on konsumatsioon – alkoholi tarbimisele õhutamine baarides-klubides, kirjutas linnavalitsuse väljaanne Pealinn. Baar palkab tüdrukud, kes meelitavad kliente napsi võtma ja neile välja tegema, et sellega baari käivet tõsta. On kinniseid klubisid, kuhu naisterahvas tänavalt sisse astuda ei saa, kuid Blumbergi sõnul kasutatakse konsumatsiooniteenust aina enam ka tavalistes kesklinna baarides. «Tüdrukud peavad esinema tavaliste kundedena. Aga kui sa hakkad neid jälgima, siis saad aru, et nad ei istu niisama baarileti ääres, vaid on midagi püüdmas,» rääkis Blumberg.

Igati lõbus töö ju – pidu ööd läbi? «Just – kui sa niikuinii pidutsed, teeni siis selle eest raha ka...» märkis Blumberg sarkastiliselt. «Klient saab muidugi seda, mis on tore ja lõbus. Aga sotsiaalsfäär kohtub nende tüdrukutega kolme aasta pärast nõustamisliinidel ja -kabinettides, kus tuleb tegeleda katkise psüühikaga.»

Blumbergi sõnul ei liigitata seda küll prostitutsiooniks, kuid ka niisuguse «teenuse» osutamine mõjutab noore naise füüsilist ja psüühilist tervist. «Tüdruk vestleb kliendiga, joob öö läbi. Hea küll, see ei ole otseselt prostitutsioon. Aga kuidas mõjub selline töö tervisele?! Jah, loomulikult on tüdruku vaba valik, kas ta joob mahla või alkoholi, aga kas on ikka võimalik pelgalt mahla peal öö läbi lõbus ja lustlik olla?»

Inimkaubandusohvrite rehabiliteerimise ja nõustamisega tegeleva MTÜ Eluliin juht Eda Mölder ütles, et tegelikult on konsumatsioon olnud teema juba aastakümneid, kuid nüüd on ta kinnistest klubidest välja murdnud. Tema sõnul on ainuüksi Tallinnas sadakond baari-klubi, kus tüdrukud ühel või teisel moel oma ilu müüvad. «Vanasti olid meil suured bordellid, striptiisiklubid, kus lisaks muule meelitati kliente jooke ostma, nüüd käib sama bisnis ka tavalistes baarides,» ütles Mölder. «Kunagi oli mõnes klubis suisa nii, et kui ostad joogi – mis oli ülikallis –, siis saad tüdruku pealekauba. Kaks-ühes lihtsalt dringi nime all.»

Mölder ütles otse, et konsumatsioon ja prostitutsioon käivad sageli käsikäes ning esimene on hüppelaud teise juurde. «Probleem on selles, et mitte kõik tüdrukud ei ole nii nutikad, et oskavad piiri hoida. Üks asi on olla kena, teine asi kukkuda sinna lõksu, et hakkadki koos kliendiga jooma,» rääkis Mölder. «Kui tegemist ei olegi prostitutsiooniga, on see alkoholismi ja tervise vaatevinklist igal juhul äärmiselt ohtlik teenistus. Meie MTÜ pikaajaline kogemus näitab, et libastumine meeste jooma meelitamiselt märksa tõsisemale teenusele on vägagi tõenäoline, eriti kui töökoht on kusagil välismaa klubides.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles