Tallinn annab Kopli liinid Fund Ehitusele üle hiljemalt reedeks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopli liinid.
Kopli liinid. Foto: Küllike Rooväli

Tallinna linn annab enampakkumise võitnud Fund Ehitusele Kopli liinid ametlikult üle hiljemalt selle nädala reedel.

Ala linnaelanikele sulgemist esialgu kavas ei ole, kuna Fund Ehitus pole selleks linnale praeguse seisuga vastavat taotlust esitanud, ütles linnavalitsuse pressiesindaja.

Eelmisel nädalal kolisid viimased alal elanud inimesed hoonetest välja ja linn sõlmis lepingu ka turvafirmaga Articard OÜ, mis jälgib, et keegi enam Kopli liinide hoonetesse ei siseneks.

Lisaks lõpetab linn enne objekti üleandmist seal veel hädavajalikud tööd: sulgeb katteta kaevud, koristab suuregabariidilist prügi ja konserveerib viimased hooned.

Tallinna linnavalitsus kinnitas augusti lõpus Kopli liinide maa-ala müügi kombineeritud pakkumise tulemused, millega OÜ Fund Ehitus ostab Kopli liinide kinnistud 1,9 miljoni euroga, ala arendusse tehtav planeeritav investeeringu maht on kokku 55-65 miljonit eurot.

Linnale esitatud visiooni kohaselt ehitab Fund Ehitus ala välja kuue etapi kaupa. Esimese kvartali ehitustööd kestavad 2016–2018, teise kvartali tööd 2018–2022, kolmanda kvartali omad 2021–2023, neljanda ja viienda kvartali omad 2023–2024 ning viimane ehk kuues kvartal peaks valmima 2024–2026.

OÜ Fund Ehitus visioon näeb ette kahe- ja enamakorruselised korterelamud, elurajooni teenindavad asutused ja kaubandusteenindusettevõtted. Olemasolev teedevõrk ning munakivikattega teed säilitatakse. Rannale on ette nähtud promenaad, spordi- ja mänguväljakud ning koerte jalutusalad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles