Tallinna kiirabi vahetab välja viis vana kiirabiautot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiauto.
Kiirabiauto. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tallinna kiirabi kavatseb peagi välja vahetada viis vana kiirabiautot, uued autod peaks kasutusele jõudma tuleva aasta kevadel.

Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas rääkis BNSile, et järgmisel aastal on plaanis võtta kasutusrendile viis kiirabiautot, mis lähevad seniste, vanemate kui viis aastat, autode asendamiseks.

Adlase sõnul on hange plaanis välja kuulutada veel tänavu oktoobris ja sõidukite oletatav tarneaeg on veebruari lõpp või märtsi algus.

Praegu on Tallinna kiirabil kokku 33 kiirabiautot, millest 23 on põhiautod ja ülejäänud varuautod. Lisaks on veel juhtimisauto ja arstiauto.

Näiteks tänavu kevadel hankis Tallinna  Kiirabi kolm uut Mercedes-Benz Sprinterit, millest üks läks vana auto asenduseks ja kaks uutele brigaadidele.

«Autod tarniti meile vastavalt hankelepingule aprilli kuu lõpus,» rääkis Adlas. Ka soetati sel aastal uut tüüpi arstibrigaadi auto ja sinna juurde autos olev aparatuur.

«Hetkel veel on lõpetamisel välijuhi uue auto ümberehitus ja see tarnitakse oktoobri kuu jooksul,» sõnas Adlas.

Oktoobri alguses sai Tallinna kiirabi kätte ka juhtimisauto Subaru Forester.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles