Nädalavahetusel leegitsesid Tallinnas autod ja tühjad majad

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju mahajäetud majas.
Tulekahju mahajäetud majas. Foto: Sander Ilvest

Möödunud nädalavahetusel oli päästjatel palju tööd tühjana seisvates hoonetes tekkinud põlengute kustutamisega.

Reedel kell 16.25 teatati häirekeskusele, et kesklinnas Kiisa tänaval põleb lahtise leegiga väike kaubik. Päästjad kustutasid põlengu kella 16.57ks. Põleng sai alguse auto tehnilisest rikkest.

Kell 17.44 sai häirekeskus teate, et kesklinnas Sakala tänaval põleb ehitusjärgus maja katusealune. Päästjad kustutasid põlengu, tuleõnnetus sai alguse katusel tehtud tuletöödest.

Kell 20.54 teatati, et Haaberstis Paldiski maanteel põleb kasutuseta kahekorruseline maja. Päästjad kustutasid põlengu kella 22.44ks.

Kell 22.41 sai häirekeskus teate, et Lasnamäel Suur-Paala tänaval põleb kasutuseta laohoones praht. Päästjad kustutasid põleva prahi.

Laupäeval kell 9.54 teatati, et Haaberstis Paldiski maanteel põleb järjekordne kasutuseta hoone. Hoone on põlenud ka ennem. Päästjad kustutasid tulekahju. Kell 11.04 teatati, et Lasnamäel Suur-Paala tänaval põleb mahajäetud majas praht. Päästjad kustutasid põlengu kella 11.27ks. Kell 14.43 teatati, et Kristiines Kadaka teel põleb kahekorruseline tühjana seisev kivist tööstushoone. Päästemeeskonnad kustutasid põlengu kella 18.33ks. Põleng sai alguse hoones lahtise tule kasutamisest.

Kell 15.50 teatati, et Kristiines Tammsaare teel on süttinud sõiduauto. Päästjad kustutasid põlengu kella 16.09ks.

Kell 21.47 teatati, et Lasnamäel Pae tänaval põleb järjekordne kasutuseta hoone. Päästjad kustutasid ka selle põlengu.

Laupäeval kell 14.57 sai häirekeskus teate, et Vasalemmas Rummu alevikus põleb taaskord mahajäetud hoones praht. Päästjad kustutasid põlengu.

«Selle nädalavahetuse põlenguid vaadates tundub, et probleem kasutuseta hoonetega mitte ei lõppe vaid läheb hullemaks. Sellised hooned peavad kaduma. On väga väike tõenäosus, et kasutuseta hooned süttivad millestki muust kui inimtegevusest,» ütles Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs.

«Suur sügis on käes, elu hammasrataste vahele jäänud inimesed elavad jätkuvalt sellistes hoonetes ning ei käitu seal heaperemehelikult. Ning mitte ainult. Jätkuvalt näevad päästjad kasutuseta hooneid kustutamas käies sealt ära jooksmas poisikesi. Ei saa aru, miks noortel inimestel pole oma vaba ajaga midagi mõistlikku peale hakata. Kasutuseta hoonete põlengud ohustavadki ennekõike neid, kes sellistes hoonetes meelevaldselt tegutsevad. Seega – midagi pole muutunud, sellised hooned tuleb traagiliste õnnetuste vältimiseks kas lammutada või renoveerida,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles