IRL nõuab Kesklinna vanema ametist vabastamist

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Valga aselinnapea Alar Nääme peab kohtu otsusega Valga linnavolikogust lahkuma.
Endine Valga aselinnapea Alar Nääme peab kohtu otsusega Valga linnavolikogust lahkuma. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimees Madis Kübar andis tänasel volikogu istungil sisse eelnõu, millega volikogu teeb linnavalitsusele ülesandeks vabastada ametist Kesklinna linnaosavanem Alar Nääme.

«Alar Nääme juhitav Tallinna Kesklinna linnaosavalitsus maksis kinni 14.12.2014 ja 18.01.2015 Valga linnas toimunud ürituste korraldamise. Mõlema üritusega oli Valgamaa, Võrumaa ja Põlvamaa ringkonnas riigikogusse kandideerinud linnaosavanem ka tihedalt seotud,» põhjendas Kübar.

«Alar Nääme väitis, et üritused olid seotud Valgaga sõlmitud koostööleppega ning need korraldati seoses Tallinna Kesklinna ja Valga linna koostöölepinguga. Kuna Valga linnavalitsus kinnitas aga, et kontserdid ei ole Valga linnaga kuidagi seotud, tähendab, et Nääme valetas,» tõdes Kübar.

«Kaitsepolitsei on käivitanud asjas ka kriminaaluurimise, et selgitada, kas Tallinna linnavalitsuse juhtimisülesandeid täitev linnaosavanem on pööranud talle usaldatud võõra raha ebaseaduslikult enda või kolmanda isiku kasuks,» lisas ta.

Kübara sõnul leiab IRLi fraktsioon, et kriminaaluurimise all olev Alar Nääme, kes on uurimise asjaolude kohta ka avalikult ja teadlikult meediale valeväiteid andnud, tuleb taandada linnaosavanema kohustest, kuni tema kohta ei ole jõustunud õigeksmõistvat otsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles